Reklama

Petr Svoboda prodloužil s týmem FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki

Čech Petr Svoboda bude i v roce 2024 působit v mistrovství světa FIM Supersport 300 v barvách holandsko-německého týmu FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Český jezdec tak bude spolujezdcem Iniga Iglesiase, který se s týmem nedávno dohodl.

Petr Svoboda závodil také za FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki v mistrovství světa FIM Supersport 300 v roce 2023 a ne bez úspěchu. Mladému Čechovi se během nizozemského kola šampionátu v Assenu podařilo vybojovat dvojnásobné vítězství. Částečně i díky těmto dvěma vítězstvím dlouho vedl pořadí šampionátu. Poté, co skončil opět třetí v Imole, zakončil sezónu 2023 v Portimão šestým místem v konečném pořadí šampionátu.

Rob Vennegoor, manažer týmu FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki: „S naší sestavou pro rok 2024 jsme spokojeni. Petr i Inigo vědí, co to je být úspěšní ve WorldSSP300, a proto je naším cílem titul mistra světa pro příští sezónu. To je vážná výzva, kterou však musíme přijmout s důvěrou. Brzy oznámíme plán intenzivního testování. V každém případě se nemůžeme dočkat, až uděláme první testovací měřiče. Momentálně usilovně pracujeme na přípravách na tyto zimní testy a jdeme perfektně podle plánu. Takže věci pro rok 2024 vypadají pozitivně!“

Cíl pro rok 2024 je tedy pro Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki jasný: Utkat se o titul mistra světa v mistrovství světa FIM Supesport 300 se Svobodou i Iglesiasem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama