Reklama

Öttl WSBK 2024 s Yamahou

Německý jezdec Philipp Öttl od poloviny července věděl, že přijde o místo v mistrovství světa v týmu Go Eleven Ducati Superbike, a následovaly nervy drásající měsíce. Nyní se Bavorák dohodl s novým zaměstnavatelem.

Postupně se pro Philippa Öttla zavíralo více a více dveří v mistrovství světa superbiků pro rok 2024, i když sedmadvacetiletý jezdec předvedl silnou poslední třetinu sezóny a v posledních dvanácti závodech se jedenáctkrát probojoval do top 10.

Před posledním závodním víkendem v Jerezu měl Philipp Öttl tři možnosti. Nejslibnější byla Yamaha, ale nebylo jasné, který ze dvou zákaznických týmů GMT94 a Motoxracing pojme Bradleyho Raye, který už měl smlouvu.

S Puccetti Kawasaki skončil Öttl s tímto týmem na třetím místě v mistrovství světa supersportů v roce 2020. Ale očekávalo se, že Italové budou 2024 pokračovat s Titem Rabatem.

Jak se ukázalo během testu v Jerezu minulý týden, stále byla minimální šance na pokračování s Ducati. Šéf týmu D34G Davide Giugliano dlouhé měsíce diskutoval o tom, zda by bylo možné dosáhnout postupu do mistrovství světa superbiků. Místo dvou jezdců v mistrovství světa supersportů by pak Ital nasadil jednoho do prostřední kubatury a jednoho v nejvyšší kategorii Superbike. Pokud jde o materiál, byly zde celkem tři simulační možnosti: Číslo 1 bylo ještě letos koupit dva motocykly Panigale V4R od Öttlova ex-týmu Go Eleven, protože Andrea Iannone dostane dva nové motocykly pro rok 2024. Byl by také možný leasing; nebo koupit dva úplně nové motocykly.

Pro Öttla, který by rád pokračoval s Ducati, byl projekt «Giugliano» od začátku závodem s časem a byl také spojen s výše popsanými riziky.

Z obvykle velmi dobře informovaného zdroje od Yamahy vyšlo najevo, že Němec podepsal minulý víkend smlouvu s týmem GMT94.

To není zas tak velkým překvapením: Když šéf týmu Christophe Guyot nemohl získat bývalého továrního jezdce Ducati Michaela Rinaldiho, který podepsal smlouvu s týmem Motocorsa Ducati, opakovaně označil Öttla za svou další volbu. 15. jezdec letošního mistrovství světa bude nástupcem Lorenza Baldassarriho, který se s největší pravděpodobností vrátí do mistrovství světa supersportů.

Jezdci a týmy MS-Superbike 2024:

Ducati:

Aruba.it: Alvaro Bautista (E), Nicolo Bulega (I)
Motocorsa: Michael Rinaldi (I)
Go Eleven: Andrea Iannone (I)
Marc VDS: Sam Lowes (GB)
Barni Spark: Danilo Petrucci (I)

Yamaha:

Pata Prometeon: Jonathan Rea (GB), Andrea Locatelli (I)
GYTR GRT: Dominique Aegerter (CH), Remy Gardner (AUS)
Motoxracing: Bradley Ray (GB)
GMT94: Philipp Öttl (D)

Honda:

HRC: Iker Lecuona (E), Xavier Vierge (E)
Petronas MIE: Tarran Mackenzie (GB), Adam Norrodin (MY)

BMW:

Motorrad Motorsport: Michael van der Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)
Bonovo action: Scott Redding (GB), Garrett Gerloff (USA)

Kawasaki:

KRT: Axel Bassani (I), Alex Lowes (GB)
Puccetti: Esteve Rabat (E)
Pedercini: Isaac Vinales (E)

Tučně = oficiálně potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama