Reklama

Ondřej Vostatek pojede MS-Supersport 2022

Ondřej Vostatek celkem překvapivě bude stabilním pilotem šampionátu MS-Supersport 600 v sezóně 2022, když pojede za španělský tým MS-Racing Yamaha. Podepsal s tímto týmem dvouletou smlouvu, která zahrnuje všechny závody šampionátu, tedy i ty zámořské.

Vostatkovy výsledky ve Španělsku v letošní sezóně - titul vicemistra Evropy v kubatuře STK 600 - pochopitelně neunikly pozornosti manažerům zahraničních týmů z tohoto šampionátu a tak volba padla na talentovaného 17-letého Čecha Ondřeje Vostatka.

Po úspěšné sezóně 2021, ve které se Ondřej Vostatek stal vicemistrem Evropy v kategorii Superstock 600, vybojoval podium v Mistrovství Španělska a představil se na divokou kartu v Mistrovství světa, kde se mu podařilo vyjet první mistrovské body, dostal nabídky od několika týmů. Nakonec podepsal dvouletou smlouvu s týmem MS Racing, který o Ondru projevoval zájem dlouhodobě. Na dva roky se tak stane stálým účastníkem Mistrovství světa v kategorii Supersportů.

Ondřej Vostatek uvedl: „Jsem strašně rád, že se to podařilo, a že se mi plní můj sen. Pracuji na tom od malička a po 11 letech tvrdé práce a závodění jsem tady. Je to neuvěřitelné a strašně moc musím poděkovat všem našim partnerům, kteří při mně stojí už tak dlouho, všem trenérům a odborníkům, kteří mi pomáhají s přípravou a především tátovi a mojí rodině, která mi to všechno umožnila.“

„Cesta to byla velmi obtížná, protože jsme si vždy šli vlastní cestou. Snažili jsme se od začátku jet ty nejtěžší a nejprestižnější závody, abych byl co nejvíce v kontaktu s těmi nejlepšími. To se myslím, podařilo. Přišly úspěchy i krizové momenty, ale vždycky, když přišly překážky, jsme se znova zvedli a šli dál. Navzdory nepříznivým okolnostem. Takže o to víc, si toho vážím.“

„Už teď se moc těším na začátek sezóny a na první testy s týmem. Všechno bude pro mě nové. Tým i tratě, na kterých jsem v životě ještě nejel. Poprvé vyzkouším i tratě v zámoří, takže mě čeká intenzivní zimní příprava, abych byl co nejlépe připraven a mohl podat ten nejlepší výkon.“, dodal Ondřej Vostatek na závěr.

Mimochodem: Posledním Čechem, který jako stabilní pilot závodil celou sezónu v MS-Supersport, byl Ondřej Ježek v sezóně 2016, ten skončil na 14. místě. Ex-pilot WorldSBK Ježek má také na svém kontě z Čechů nejvíce bodů - celkem 50. Ostatně „Rookie“ Vostatek v uplynulé sezóně rovněž dokázal bodovat.

Pražský jezdec tak bude teprve čtvrtým jezdcem z České republiky, který bude v tomto šampionátu závodit jako stabilní pilot. Před Vostatkem to byli Tomáš Mikšovský a už jmenovaný Ondřej Ježek. A skoro celou sezónu 2009 objel v šampionátu MS-Supersport 600 také Patrik Vostárek.

Jezdci a týmy MS-Supersport 2022:

Kallio Yamaha: Patrick Hobelsberger (D), Vugrinec? Hendra Pratama?

Bardahl Evan Bros Yamaha: Peter Sebestyen (H), Lorenzo Baldassarri (I)

Ten Kate Yamaha: Dominique Aegerter (CH), Taccini? Hendra Pratama?

VFT Yamaha: Marcel Brenner (CH)

EAB Yamaha: Glenn van Straalen (NL)

GMT94 Yamaha: Jules Cluzel (F), Valentine Debise (F)

MS Yamaha: Unai Orradre (E), Ondřej Vostatek (CZ)

MV Agusta Reparto Corse: Bahattin Sofuoglu (TR), Niki Tuuli (FIN)

Aruba.it Ducati: Nicolò Bulega (I)

Barni Ducati: Oliver Bayliss (AUS)

CM Ducati: Maximilian Kofler (A), ?

AltoGo Ducati: Luca Ottaviani (I)

Althea Ducati: Federico Caricasulo (I)

Dynavolt Triumph: Paasch? Manzi? Soomer?

MTM Kawasaki: Adrian Huertas (E)

Puccetti Kawasaki: Can Öncü (TR), Yari Montella (I)

Motozoo Kawasaki: Jeffrey Buis (NL), Ben Currie (AUS)

Prodina Kawasaki: Tom Booth-Amos (GB)

Orelac Kawasaki: Raffaele De Rosa (I)

Tučně = potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama