Reklama

Ondřej Vostatek je vážně nemocný

Po absolvování zimní a jarní přípravy, která vyvrcholila oficiálními testy v Jerezu, se ukázalo, že Ondřej a jeho tým New2project je perfektně připravený a budou schopni bojovat o španělský titul. Start sezóny se ale Ondrovi velmi komplikuje a do prvních závodů ze zdravotních důvodů nenastoupí.

Jan Vostatek uvedl: „Bohužel musíme start sezóny odložit. Ondra musel po návratu z testů navštívit lékaře pro přetrvávající bolesti v krku. Lékař mu ihned nasadil antibiotika, ale jeho zdravotní stav se i přesto dále zhoršoval. Bojoval několik dní s velmi vysokou horečkou a víkend před závody musel vyhledat lékařskou pohotovost. Lékaři mu změnili antibiotika a provedli další vyšetření, kvůli podezření na možnou infekční mononukleózu. Ta se ve středu bohužel potvrdila. Onemocnění infekční mononukleózou je z pohledu rekonvalescence velmi zdlouhavé a vyžaduje opravdový klid. Po konzultacích s lékaři, bude Ondra podstupovat pravidelné vyšetření a kontrolu jater a sleziny na ultrazvuku. Tyto orgány jsou nemocí nejvíce postiženy a jakýkoliv otřes nebo náraz by mohl mít pro Ondru trvalé nebo i fatální následky. V tuto chvíli nedokážeme odhadnout ani to, jestli Ondra stihne druhý závod v Aragónu, ale teď je nejdůležitější, aby se Ondřej plně uzdravil a nabral zpět svojí sílu.“

„Věřím, že i po tomto onemocnění se bude schopen brzy vrátit na svojí vrcholovou výkonnost a podaří se mu během sezóny dohnat bodovou ztrátu v šampionátu,“ dodal Jan Vostatek na závěr.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama