Reklama

Ondřej Vostatek a news z jarní přípravy

Začátkem února odcestoval český motocyklový jezdec Ondřej Vostatek na první jarní přípravu do Španělska. V tréninku se po zimní pauze vrátil opět do sedla supersportu a pokračoval v přípravě nejen na Mistrovství Španělska, ale i na možný start s wild card v Mistrovství světa Supersportů.

Během testování se pro českého závodníka objevila skvělá zpráva o prvních nabídkách od týmů z padocku WorldSBK do WSSP pro rok 2024. O účasti Ondřeje Vostatka v Mistrovství světa 2024 by tak mohlo být rozhodnuto už do konce března.

Ondřej Vostatek k testování uvedl: „Poprvé jsem měl možnost otestovat vlastní postavené supersportové motory v tréninku, protože ještě v loňském roce jsem trénoval pouze na stockovém stroji. Je to docela důležité v tom, že je potřeba dobře pochopit supersportový motor. Liší se především v prvním převodovém stupni, který je mnohem delší a minimálně odstupňovaný od druhého stupně. Velkou novinkou v supersportech totiž je, že většina pomalejších zatáček se jede na jedničku. Další změny jsou i v nastavení motoru a především výkonu. Tam je třeba se více přizpůsobit a adaptovat na tuto specifikaci, což bylo mým hlavním úkolem. Najezdil jsem něco málo přes 1100 km na tratích v Almérii, Valencii i Cartageně a potkal se na trati i s dalšími reprezentanty Filipem Salačem a Oliverem Konigem. Takže jsem si to užil a bylo to moc fajn si společně zajezdit. Dokonce se mi podařilo zajet i osobní rekord v Almérii, takže s přípravou jsem spokojený.“

Jan Vostatek dodal: „Nepřálo nám sice moc počasí, ale bylo vidět, že se Ondra dostal rychle do potřebné rychlosti. Jeho příprava probíhá stejně kvalitně, jako by měl Ondra absolvovat supersporty v Mistrovství světa. Bude tento rok zase o něco lépe připraven. V březnu ho čeká druhý turnus jarní přípravy. Budeme testovat ještě v Aragónu a pak už nás čekají 18. - 19. března oficiální testy ESBK s českým týmem New2Projekt v Jerezu. Po té bude mít ještě čtyři dny privátního testování. Poslední víkend v březnu už vypukne sezóna španělského mistrovství, kde budeme chtít bojovat v každém závodě o pódium.

Nabídky na rok 2024 do Mistrovství světa už přišly a intenzivně je řešíme. Pokud vše půjde dobře, tak by mohl mít Ondra na konci března podepsáno do světových Supersportů na sezónu 2024, což je myslím velmi dobrá zprava jak pro nás, tak i pro české fanoušky. Intenzivně řešíme také tři divoké karty na letošní rok a doufám, že to nakonec dobře dopadne.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama