Reklama

Oficiálně: Aleix Espargaro pojede tovární Aprilii v MotoGP

Nejlepší místa v továrních týmech byla sice už dávno obsazena, nyní se ale ukázalo: MS-MotoGP 2017 se bude konat bez Stefana Bradla - jeho místo (vedle Sama Lowese) dostal Aleix Espargaró (26)!

Opční prádlo Aprilie na služby Němce Bradla nebude uplatněno, tovární motocykl Aprilia RS-GP 17 bude pilotovat Katalánec Aleix Espargaró.

Aleix Espargaró byl posledním jezdcem z aktuálního pořadí Top-Ten v MS-MotoGP, který neměl ještě podepsanou smlouvu na sezónu 2017.

Espargaró, 2012 a 2013 vítěz soutěže Claiming-Rule s motocyklem ART-Aprilia, a 2014 vítěz kubatury Open s Yamahou byl hodně zklamaný, když tým Suzuki Ecstar angažovala Itala Andreu Iannoneho jako náhradníka místo Mavericka Vinalese ve čtvrtek před GP v Mugellu, aniž předtím jednala právě se starším bratrem Espragarových.

Espargaró si až do toho čtvrtka myslel, že druhým pilotem Suzuki vedle 20letého lídra MS-Moto2 Alexe Rinse bude právě on. Ale tímto rozhodnutím Suzuki nezbylo po dvou sezónách pro Aleixe místo!

U továrního týmu Aprilie bude týmovým kolegou aktuálně sedmého jezdce MS-MotoGP Espargara uchazeč o titul MS-Moto2 Sam Lowes z Anglie.

Toto oficiální potvrzení Aleixe u Aprilie znamená, že Stefan Bradl se může nyní veřejně zajímat o místa na startovním roštu v WorldSBK nebo v MS-Moto2, neboť další volná místa v MotoGP nejsou zas tak moc zajímavá.

Ostatně už minulý informoval španělský sportovní deník «Marca», že Aleix Espargaro bude 2017 závodit v továrním týmu Gresini-Aprilia.

Na straně druhé, ale stejný deník během Le Mans 7. května přesvědčoval skálopevně své čtenáře o tom, že Dani Pedrosa bude fixním pilotem týmu Movistar-Yamaha.

Aleix ovšem musel počkat na definitivní rozhodnutí Suzuki, i když si sám, celkem pochopitelně, žádné velké naděje nedělal.

Aleix Espargaró se v rámci GP Barcelona netajil vůbec tím, že kromě továrního týmu Aprilie v MotoGP jedná i se třemi týmy z WorldSBK. Jednalo se mj. o týmy Ten Kate-Honda a tovární tým Ducati. Ovšem Honda dala janě najevo, že její rozhodnutí závisí na tom, zda Michael van der Mark zůstane 2017 v WorldSBK nebo postoupí o level výš, tedy do MotoGP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama