Reklama

Odložení závodů Alpe Adria a MMČR

Závody FIA WTCR, FIM EWC a FIM Endurance World Cup se na mosteckém autodromu uskuteční o víkendu 9. a 10. října 2021. V tomto termínu se zde měly konat závody Motocyklové unie Alpe Adria, sdružení středoevropských motocyklových federací, a Mezinárodní mistrovství ČR silničních motocyklů.

Po dohodě byl tento termín uvolněn, aby se v Mostě mohly konat závody mistrovství světa pro fanoušky motorsportu.

„Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným stranám za pochopení. Vzhledem k situaci a nedostatku volných víkendů nebylo možné rozhodnout jinak. Vycházeli jsme také ze zkušeností z loňského roku, kdy se vzhledem k vývoji pandemie nemohly konat domácí a regionální akce, výjimku tvořilo pouze mistrovství světa a Evropy jako akce mimořádného významu. Pevně věřím, že se nám podaří domluvit nový termín v Mostě na začátku roku 2022 a že se naši jezdci brzy dočkají kompenzace za zrušené závody,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR.

„Situace byla dlouho nejasná, čekali jsme na Japonsko a na to, jak vše dopadne po olympiádě. Od Estorilu jsme měli připravený plán „B“ pro případ zrušení velkého finále Suzuka 8H. Jak to dopadlo, už víme, a na jednu stranu jsem samozřejmě nesmírně rád, že se nám podaří dostat na mostecký okruh další důležité podniky jako FIM EWC a FIA WTCR, ale samozřejmě nemohu skrývat určité zklamání z toho, že jsme museli uvolnit blokovaný termín pro Alpe Adrii a MMČR/PČR a naši jezdci tak přicházejí o další podnik v době koronaviru. Je to z mnoha důvodů správné rozhodnutí a chtěl bych poděkovat vedení Alpe Adrie za podporu a pochopení. Doufejme, že rok 2022 bude pro nás dobrý, a pokud to bude WSBK, EWC a Alpe Adria, máme se rozhodně na co těšit!“ uvedl Matěj Smrž, předseda Motocyklové silniční komise Autoklubu ČR.

„Dobré zprávy pro Autoklub ČR a mostecký okruh jsou bohužel špatné pro Motocyklovou unii Alpe Adria a dlouho očekávaný návrat do České republiky se bude muset o nějaký čas odložit. Ve druhém roce po sobě nepříznivě ovlivněném pandemií koronaviru a mnoha zrušenými závody si musíme uvědomit důležitost pořádání šampionátů vyšší úrovně, jako jsou FIA WTCR a FIM EWC. Chci vyjádřit upřímnou gratulaci Autoklubu ČR a jeho prezidentovi, panu Janu Šťovíčkovi a vedení Autodromu Most, již hledáme náhradní podnik, aby sezona 2021 skončila úspěšně,“ uvedl Robert Žiković, prezident Motocyklové unie Alpe Adria.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama