Reklama

Oblíbené zatáčky pilotů MotoGP

Star MotoGP obdivují různé okruhy a typy zatáček. V následujícím povídání prozrazují Marc Márquez, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa a další piloti MotoGP, které to vlastně jsou. Většina ovšem miluje rychlé zatáčky.

„Nejlepší zatáčky v kalendáři MotoGP jsou na okruhu v Aragónu, předevší ta T10 po ‹Corkscrew›. Je to dlouhá levá zatáčka, kterou opravdu miluji. Všeobecně mám rád levé zatáčky“, říká mistr světa Marc Marquez.

„S motocyklem MotoGP má nejraději T3 na Phillip Islandu. Ta přináší hodně zábavy, zde jedeš se slidem zadního kola na pátou rychlost rychlostí přes 230 km/h“, je názoru Alvaro Bautista.

Dani Pedrosa má úplně jinou zatáčku jako svou favorizovanou: „Je to zatáčka Sita Ponse v Jerezu, tedy T5“.

„Já miluji zatáčku po první tvrdé brzdové pasáži v Misanu, tedy přibližně v polovině okruhu. Je to T8. Tam brzdím vždy hodně pozdě“, prozrazuje tovární pilot Ducati Jorge Lorenzo.

Český jezdec Karel Abraham má rád první zatáčku na Phillip Islandu: „Mám rád T1. Zůstaneš na rovince v závěsu a do zatáčky brzdíš později než soupeř. Proto jsi v ní rychlejší a můžeš předjet. A to je neuvěřitelný pocit“.

„Mám rád rychlé zatáčky, Mugello je okruh s dlouhými a rychlými zatáčkami. Nejlepší je ta poslední před cílovou rovinkou. Brzdíš a na třetí rychlostní stupeň zrychluješ. Rychlá, velmi rychlá zatáčka. To se mně moc líbí“, říká tovární jezdec Aprilie Aleix Espargaro.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama