Reklama

Oběť Tourist Trophy Jamie Hamilton se nevzdává

Před více než jedním a půl rokem havaroval Jamie Hamilton při závodě Tourist Trophy na Isle of Man tak tvrdě, že málem přišel o život.

Stalo se to při TT 2015 ve druhém kole závodu Senior-TT. Že mladý Severní Ir tento highspeed crash přežil, bylo obrovské štěstí. Ředitel závodu Gary Thompson totiž oproti všem zvyklostem závod přerušil z důvodu požáru, neboť havarovaný motocykl zapálil trávu. A tak se mohli záchranáři okamžitě věnovat těžce zraněnému jezdci.

Po poskytnutí první pomoci v nemocnici Nobles Hospital v Douglasu byl Hamilton letecky transportován do nemocnice Aitree Hospital v Liverpoolu. Zde bylo diagnostikováno těžké poranění hlavy a několikanásobné zlomeniny všech končetin. Řadu týdnů bojoval bývalý britský šampion Superstock-600 o svůj život.

Ještě nyní pociťuje tento motocyklový závodník následky v pravém lýtku a také má necitlivé prsty na pravé ruce.

Přesto se chce Hamilton jednou vrátit na závodní dráhu a pokusit se splnit svou svůj sen: Vyhrát závod Tourist Trophy na Isle of Man.

V rozhovoru pro «Belfast Newsletter» popisuje Jamie Hamilton všechna svá zranění, ale zároveň i plány na svůj závodní comeback s tím, že: „Šance na vítězství při Tourist Trophy zde stále existuje“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama