Reklama

NW200: Ryan Farquhar po pádu na JIP

Včerejší závod Supertwin byl včera dvakrát zastaven vyvěšením červených vlajak. Nejdříve to bylo po ohni, který vznikl hned vedle závodní dráhy, po druhé po těžkém pádu Ryana Farquhara.

U Station Corner vzplál hodně velký oheň a ředitelství závodu závod NW200 po 1. kole zastavilo, když bylo toto pořadí: Vedl Ryan Farquhar, za ním jel Polesetter Daniel Cooper a třetí byl James Hillier.

Po restartovaném závodě vedl dvojnásobný vítěz Farquhar, ale uklouzlo mu přední kolo a za ním jedoucí Cooper se mu už nestačil vyhnout. Vše se událo ve třetím ze čtyř okruhů, kdy Ryan Farquhar a Daniel Cooper spolu tvrdě bojovali o první místo. Při sjezdu z rychlé levé zatáčce „Black Hill“ havaroval Farquhar přes přední kolo svého motocyklu KMR/SRS Kawasaki a do něho narazil Cooper. Farquhar byl doslova uvězněn mezi oba motocykly, naštěstí se následující jezdci James Hillier a Ivan Lintin stačili s obrovským štěstím místu havárie vyhnout.

Severní Ir Ryan Farquhar byl transportován helikoptérou s poraněním hrudního koše a komplikovanou zlomeninou pánve na JIP oddělení v nemocnici Royal Victoria Hospital v Belfastu

Cooper byl převezen sanitkou s zraněním ramene do blízké nemocnice Causeway Hospital v Coleraine a později mohl nemocnici opustit.

Farquhar se podrobil první operaci a je tedy nyní na JIP oddělení v nemocnici Royal Victoria Hospital v Belfastu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama