Reklama

NW200: Alastair Seeley poražen Glennem Irwinem

Závěrečný závod Superbike byl Highlightem letošního ročníku North West 200. V dramatickém epickém duelu se prosadil Glenn Irwin (Ducati) proti Alastairu Seeleymu (BMW) durch.

Do druhého závodu Superbike na 7 kol odstartovali jezdci za perfektních povětrnostních podmínek.

Glenn Irwin vyhrál Holeshot do první zatáčky, Seeley jel čtvrtý, před ním se nacházeli ještě Michael Rutter a Martin Jessopp. Irwin s továrním motocyklem Ducati-Panigale z britského šampionátu BSB se pokoušel od ostatních soupeřů odpoutat.

Na čele bylo po prvním kole za mladým severním Irem následující pořadí: Ian Hutchinson, Jessopp, Seeley, Rutter, Peter Hickman a Michael Dunlop.

Hutchinson se sice odvážným předjížděcím manévrem dostal do čela, ale Irwin dokázal kontrovat. Po dvou kolech měli oba menší náskok na dvojici pronásledovatelů ve složení Seeley a Rutter.

Seeley se na dlouhých rovinkách pokoušel zkrátit náskok vedoucí dvojice a na pobřeží se mu to také podařilo, takže na čele jela trojice ve složení Irwin, Seeley a Hutchinson.

Také Rutter měl na 4. pozici ještě šanci bojovat o prestižní trofej, ve 4. kole dojel vedoucí skupinu ještě Michael Dunlop.

Zatímco Seeley vybojoval proti Irwinovi vedení v závodě, tak Dunlop se probojoval na 4. místo. Seeley se ovšem z pozice lídra dlouho netěšil, po 5. kole bylo pořadí následující: Irwin a dále Seeley, Hutchinson, Dunlop a Rutter.

Do posledního vjížděli na špici Irwin a Seeley a bylo jasné, že se rozhodně v posledních 14,436 kilometrech.

Pak se Seeley dostal v rychlosti přes 300 km/hod. na chvilku mimo trať a zdálo se už být rozhodnuto. Ovšem Seeley ukázal, jakým je bojovníkem a ještě jednou se dostal do čela. V poslední šikaně byl Irwin na brzdách tvrdší a zabránil tak 22. úspěchu jezdce s motocyklem BMW.

Superbike Race2: 1. Glenn Irwin (Ducati), 7 kol za 26.30,108. 2. Alastair Seeley (BMW), 0,172 sec. zpět. 3. Ian Hutchinson (BMW), +0,729 sec. 4. Michael Dunlop (Suzuki). 5. Michael Rutter (BMW). 6. Dean Harrison (Kawasaki). 7. Martin Jessopp (BMW). 8. Peter Hickman (BMW). 9. William Dunlop (Yamaha). 10. Derek Sheils (Suzuki).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama