Nový český tým v MS-Supersport: Wepol Racing

V Novém Bydžově byl o víkendu představen pozvaným hostům nový český tým v mistrovství světa prostřední kubatury motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, tedy z MS-Supersport. Jedná se o Team WRP - RT Motorsports by SKM - Triumph.

Jeho majitel Luděk Weag prezentoval na východě Čech jak hlavního sponzora, tedy vlastní firmu Wepol (která se zabývá výrobou kabelové konfekce, elektrických komponentů a vstřikovacích plastových dílů), tak oba dva jezdce: Španěla Jorge Navarra (27 let) - přicházejícího jak z Moto2, tak z WSSP (vloni celkově sedmý a třetí v Portimau); tak Brita Johna McPheeho - (29 let) - dlouholetého pilota a vítěze z Moto3 z Brna 2016 se strojem Peugeot. Manažerem je Nizozemec Rob Vennegoor, šéftechnikem Němec Frank Krekeler. K dispozici budou mít oba jezdci motocykly Triumph Street Triple RS 765, i když jejich stroje budou lehce k rozlišení, jinými barvami kapotáží.

RT Motorsports - to je především týmový manažer Rob Vennegoor z Nizozemí, SKM je ladičská firma Němce Franka Krekelera, který už několik sezón závodí úspěšně v MS-Supersport-300: Celkem 5 vítězných závodů a 2021 titul vícemistra světa s Britem Tom Boothem-Amosem.

WRP znamená zkratku pro Wepol Racing Parts, tedy dceřinou společnost, kdy podnikatel Ludek Weag má firmu na výrobu kabelové konfekce, elektrických komponentů a vstřikovacích plastových dílů.

Startovní pole MS-Supersport tak bylo od DWO rozšířeno z 30 na 32 stabilních jezdců přičemž čtyři motocykly Triumph budou pilotovat v sezóně 2024 Brit Tom Booth-Amos a Čech Ondřej Vostatek za tým PTR Simona Buckmastera (oficiální tovární tým); Španěl Jorge Navarro a Skot John McPhee v česko-nizozemsko-německém týmu WRP - RT Motorsports by SKM - Triumph.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama