Reklama

News z Tourist Trophy 2017 a Road Racingu vůbec

Podívejme se společně, co se změnilo a událo na startovním roštu ohledně Tourist Trophy 2017. A je zde několik opravdu zajímavých news.

Britská továrna Norton pošle do boje dva Australany: Joshe Brookese a Davida Johnsona. Brookes tak bude slavit po dvou letech comeback na nejslavnějším závodě světa.

16-násobný majitel pódií z tohoto závodu Guy Martin - ani jednou ale zatím nestál na nejvyšším stupni vítězů! - se celkem senzačně objeví na startu 2017, aby se pokusil splnit svůj sen a vyhrát TT. Nečekanou smlouvu podepsal miláček tamního obecenstva s týmem Honda Racing. A jeho týmovým kolegou bude 23-násobný vítěz TT John McGuinness.

Druhého nejpopulárnějšího závodu Road Racingu, tedy North West 200, se rekordman Alastair Seeley zúčastní s motocykly značky Kawasaki. Dlouho zde držel rekord svými 15 vítěznými závody legendární Robert Dunlop, nyní je na čele historické tabulky právě Alastair Seeley, který vloni vyhrál oba závody kubatury Supersport a má nyní na svém kontě celkem 17 prvních míst.

Senzační motocykl bude mít na letošní Tourist Trophy k dispozici Lee Johnston. Bude to loňský bike Honda CBR1000RR z WorldSBK, s kterým závodil a také v Malajsii vyhrál Američan Nicky Hayden. Tento motocykl je majetkem týmu bratranců Ten Kateových.

Pětinásobný vítěz z roku 2010 Ian «Hutchy» Hutchinson zůstává i na letošní rok věrný týmu Tyco BMW a cílem je pochopitelně na Isle of Man vítězství v závodě Senior-TT.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama