Reklama

News Rossiho týmů na rok 2022

Valentino Rossi se o víkendu rozloučil velkolepě se svou domácí dráhou v Misanu, i když výsledek jeho závodění zas tak přesvědčivý nebyl. Měl by ale být v budoucnosti stále v paddocku MotoGP přítomen se svými týmy. A jaká je aktuální situace?

Rossi by měl být v MotoGP přítomen se svým týmem VR46, saúdské sponzorství ale oficiální oznámení už měsíce odkládá a spíše to dle italských médií připomíná pohádku z knihy «Tisíce a jedné noci».

Původní představení sponzora Aramco-Oil-Sponsorship a Rossiho týmu VR46-Ducati naplánované koncem července a později na 19. srpna (Online-Zoom-Meeting) se ukázalo spíše jako «Fata Morgana».

Na otázku novinářů, konkrétně webu MisterHelmet.com, kdo zná prince Abdulaziz bin Abdullah bin Saud bin Abdul Aziz Al Sauda se také ozvala třeba odpověď přímo od znalců arabského prostředí: „Víte vůbec, kolik je u nás různých princů?“

Nyní ani termín během závodu Misano II totiž nebyl dodržen! A tak o týmu Aramco Ducati VR46 se ví pouze, že tam budou závodit Rossiho bratr Luca Marini a Marco Bezzecchi.

Princ s dlouhým a hodně zvučným jménem Abdulaziz bin Abdullah bin Saud bin Abdul Aziz Al Saud vlastní Holding Tanal Entertainment Sport & Media Partner a měl být hlavním sponzorem tohoto projektu MotoGP.

Na závodění Rossiho týmu v MotoGP měl přispět částkou 18 milionů US dolarů...!

Nedá se říci, že by měl být celý projekt odložen «Ad acta» ... To rozhodně ne!

Z celkové potřebné sumy 15 až 20 milionu US dolarů dává privátním týmům v «premier class» Dorna okolo 5 milionu US dolarů, dále jsou zde sponzoři jako WITHu a Sky, kteří určitě u Rossiho VR46 zůstávají.

Jen připomínám, že: V dubnu převzal VR46-Team dvě místa v MotoGP od týmu Esponsorama Avintia a to na 5 let.

Na celou situaci reagoval týmový majitel Rossi následujícím prohlášením: „Jsem zvyklý lidem věřit, proto zůstávám klidným.“

Existuje strategický projekt: «Saudi Vision 2030», ve které jsou zapojeny značky jako «KSA New Cities» a «Maic Technologies»; jejichž loga jsou už nyní na motocyklech Mariniho, Bezzecchiho a Viettiho.

Tanal Entertainment Sport & Media Partner potvrdil, že smlouva s týmem Aramco VR46 existuje, naopak Aramco tvrdí opak.

Firma Tanal Entertainment Sport & Media Partner nemá třeba ani jednu webovou stránku.

Dnes byla zveřejněna sestava Rossiho týmu v Moto2 pod názvem Yamaha VR46 Master Camp Team (jedná se o úplně nový tým) a sestava je Španěl Manuel Gonzalez z WorldSSP a Thájec Keminth Kubo z CEV-Repsol-Moto3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama