Reklama

Neuvěřitelné: Od roku 2012 Kawasaki vždy v Top-15

Úspěchy Kawasaki jsou v MS-Superbike dlouhodobou záležitostí, ale od roku 2012 vytváří úspěšnou statistiku piloti továrního týmu.

Málokdy byla některá továrna v MS-Superbike tak úspěšná jako Kawasaki v posledních pěti letech. Pouze Ducati se může v minulosti pochlubit takovými úspěchy, stejně jako u Italů se i u Japonců o tyto úspěchy zasloužil oficiální tovární tým.

V posledních 116 závodech (od Aragonu 2012) dokončil tým Provec - tedy oficiální tovární tým vždy závod v Top-15 – přesněji řečeno bylo deváté místo nejhorším umístěním pro «zelené»

A dokonce: Od příchodu Jonathana Rey 2015 do továrního týmu nebyl některý z továrních jezdců odmávnut v cíli hůře než na 4. místě!

Jen pro porovnání: Ducati jako druhá nejúspěšnější značka má poloviční úspěšnost, podařilo se ji dokončit v řadě celkem 58x závod v bodech.

Už 30 závodů v řadě stál minimálně jeden jezdec s motocyklem Kawasaki na stupních vítězů. Tato série začala v Magny-Cours 2015. A dokonce v sezóně 2016 stál buď Jonathan Rea nebo Tom Sykes vždy na pódium - v 17 z 26 závodů dokonce společně!

K tomu je nutno připočítat mistrovské tituly: 2013 vyhrál Tom Sykes MS-Superbike, 2015 a 2016 pak Jonathan Rea. V posledních dvou letech to také znamenalo mistrovské tituly konstruktérů.

Foto: Libor Bedřich



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama