Reklama

Nedělní závod na počest Deana Berta Viñalese

Po tragické nehodě, která se odehrála během sobotního prvního závodu kategorie World Supersport 300, a při které přišel o život Dean Berta Viñales, vedení závodu rozhodlo pokračovat v nedělním programu na počest tohoto mladého závodníka.

Druhý závod této kategorie tak odstartoval na španělském okruhu v Jerezu v 15:15, avšak bez španělského reprezentanta týmu Accolade Smrz Racing, José Luise Pereze Gonzaleze, který se rozhodl do závodu nenastoupit v důsledku sobotní tragédie. Nadějný český talent Jonáš Kocourek, který tento víkend nahradil v týmu Victora Rodrigueze, dnes skončil na 25. pozici při svém teprve prvním závodním víkendu v mistrovství světa. Hodlá tak navázat na svůj slibný start i příští víkend v portugalském Portimãu, kde se příští víkend uskuteční závěrečný podnik letošní sezóny. Celý tým by tímto ještě jednou rád vyjádřil upřímnou soustrast rodině a blízkým Deana Berta Viñalese.

Jakub Smrž (manažer týmu): „Je těžké něco říct k tomuto víkendu. Očekávání jsme měli velká, obzvláště po pátečních trénincích, kde José Luis zajel opravdu skvěle. V sobotu závod nedokončil, ale to nebylo vůbec důležité, vzhledem k tomu, co se stalo. Mrzí mě to vůči celému týmu, a především rodině Deana. Josého rozhodnutí dnes nenastoupit do závodů chápu a respektuji, přestože většina závodníku se na start postavila. José měl k Deanovi hodně blízko. Poslední týdny trávili hodně času spolu, a i spolu trénovali. Co se Jonáše týče, bez znalosti trati a předchozích zkušeností se postupně zlepšoval. Nejlepší časy zajel v posledních kolech druhého závodu, kde jel sám. Rozhodně nezklamal a má na čem stavět. Chtěl bych mu tímto poděkovat za perfektní přístup. Poprvé pracoval v profesionálním týmu, a bylo vidět, že je velmi schopný a má to v hlavě srovnané. Uvidíme, co přinese Portimão – okruh, který také nezná. Byl to složitý víkend nejen pro tým, ale i pro naše jezdce a celé depo. Věřím, že Portimão bude ve všech směrech lepší.”

#56 Jonáš Kocourek: „Mám za sebou svůj první víkend v Jerezu a za sebe ho hodnotím pozitivně. Během víkendu se mi podařilo udělat pokrok, a myslím, že jsem se postupně sžil s motorkou. Fungovala skvěle, opravdu si nemůžu na nic stěžovat. Doufám, že příští víkend v Portimãu se zase o něco posuneme. Chtěl bych poděkovat Kubovi a týmu Accolade Smrz Racing, že mi dali možnost se v Jerezu svézt. Byl to velmi náročný víkend hlavně proto, co se stalo v sobotu, a proto bych na závěr rád zmínil, že soucítím s rodinou a přáteli Deana.”



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama