Reklama

Nástupcem Diaze bude Gabriele Mastroluca

Tým Yamaha Arco Motor University už oznámil nástupce za odcházejícího mistra světa Álvaro Diaze pro sezónu 2023. Bude jím Gabriele Mastroluca, který tak pojede ve španělském týmu MS-Supersport300 mistrovství světa 2023.

Team Arco Motor University vznikl teprve v roce 2017 brzy se stal jedním z Top týmů v nejmenší objemové kubatuře. Tým pod vedením Arco Valvese, tedy podnikatele ve Valencii, hned v prvním roce vyhrál národní šampionát a o pět let později se zásluhou Álvara Diaze stal šampionem světovým.

Jelikož ale talentovaný Španěl okamžitě po zisku titulu světového šampiona postoupil do prostřední kubatury, tak hledal tento tým - úzce spolupracující se značkou Yamaha odpovídajícího nástupce. Tím se stal Gabriele Mastroluca z Itálie.

Aktuálně 17-letý mladík závodí v různých motocyklových mládežníckých závodních seriálech od roku 2020, ovšem zatím se nijak neprosadil. Jednou skončil v Top-4 na závodech v Misanu 2021, v MS-Supersport 300 byl letos jednou klasifikován na P17.

Přes tyto skromné výsledky je týmový manažer Antonio Molina napevno přesvědčen o tom, že Mastroluca může jít ve šlépějích odcházejícího mistra světa.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama