Reklama

Našel už tým Pedercini jezdce?

S novým názvem «TPR by Vinales Racing» se chystá do šampionátu WorldSBK soukromý rodinný tým Lucia Pederciniho. Jisté je, že vynechá první dva zámořské závody a do šampionátu vstoupí až při závodním víkendu v Nizozemí při «Pirelli Dutch Round» na okruhu «TT Assen Circuit» ve dnech 21. - 23. dubna 2023.

Kdo ale bude pilotovat stroj Kawasaki ZX-10RR? To není zatím úplně jasné...!

Vloni to probíhalo následovně: V týmu se tak na superbikovém motocyklu vystřídalo celkem 8 jezdců! Po rozchodu s Lorisem Cressonem po sezonní premiéře v Aragon závodili za tým Pedercini Kawasaki v MS-Superbike 2022 různí piloti. V Assenu to byl Leon Haslam, stejně jako v Donington Parku a v Portimao. V Estorilu jel za Pederciniho Isaac Vinales, při domácím závodě v Misano dostal šanci Alessandro Delbianco a u nás v Mostě Brian Vickers. V Magny-Cours a v Barceloně pilotoval Kawasaki ZX-10RR mladý Španěl Oscar Gutierrez (23); v Argentině se před domácím publikem představil Marco Solorza (35), ovšem závodění bylo hodně za jeho jezdeckým uměním a málem dojel vždy o celé kolo zpět.

Ostatně: Body na «podřadném» motocyklu Kawasaki ZX-10RR získal pouze Haslam: Při druhé jízdě v Assenu obsadil bývalý vice-mistr světa 13. místo, při domácím závodě v Donington Parku bodoval v první jízdě opět, tentokrát za 1 bod.

Původně měl za Pederciniho závodit ve všech třech zámořských závodech zkušený Leon Haslam, k tomu ale nedošlo z finančních důvodů. Haslam rozhodně nepojede «za hubičku», naopak další vyjmenovaní jezdci museli peníze za své závodění přinést.

Smith stál až do závodního víkendu na Magny-Cours začátkem září na startovním roštu v šampionátu WorldSSP za Team VFT Yamaha, ale výsledky neodpovídaly představám ani jezdce a ani týmu, takže došlo k oboustrannému vzájemnému rozchodu.

Pokud se podíváme na předloňskou sezónu (2021), tak to bylo u Pederciniho hodně podobné: V týmu Lucia Pederciniho se postupně vystřídali následující jezdci: Jako stabilní pilot na první motocykl ZX-10RR týmu Outdo TPR Pedercini Kawasaki byl angažován Belgičan Loris Cresson a postupně si v tomto italském rodinném týmu zazávodili tito piloti: v závěru sezóny to byli na okruhu «San Juan Villium» dva domácí Argentinci Luciano Ribodino a Marco Solorza. Před nimi jezdil hodně dlouho druhý Pederciniho motocykl Ital Samuele Cavalieri - ten ale nebyl schopen dostát svým peněžním závazkům pro tento tým a tak byl celkem pochopitelně během sezóny 2021 uvolněn a nahrazen movitějšími kolegy - a dále to byli Luke Mossey, v Mostě a v Navaře řídil tento druhý motocykl týmu Outdo TPR Pedercini Kawasaki Jayson Uribe, v Barceloně, Jerezu a v Portimão to potom byl Lachlan Epis.

S výjimkou Mosseyho, ale ani jeden z výše jmenovaných pilotů v šampionátu nebodoval. Potom dostal při sezonním finále šanci také Čech Oliver König.

Nyní je žhavým kandidátem Ital Roberto Tamburini: 32-letý Ital obsadil vloni celkově v šampionátu MS-Superbike 17. místo, když za stáj YAMAHA MOTOXRACING WORLDSBK TEAM objel celkem 24 závodů. Byla to jeho první sezóna v WorldSBK, předtím do 2018 závodil v šampionátu Superstock 1000.

Nejlépe dojel Tamburini ve druhé jízdě v Katalánsku - v Top-10 - jinak s motocyklem Yamaha YZF R1 byl celkem 12x odmávnut v bodech, tedy v Top-15. V soutěži «Independent Riders» obsadil Ital celkově 7. místo.

Do svého vstupu do MS-Superbike 2023 jsou pro Tamburiniho (nebo někoho jiného), naplánovány celkem dva testy ve Španělsku.

Oficiální oznámení pilota pro veřejnost by se mělo konat během příštího týdne.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama