Reklama

Moto3: Snipers v Le Mans bez Surry, místo něho pojede Rueda

Návrat v Le Mans se pro Alberta Surru nebude konat. Tým Snipers se musí opět vzdát Alberta Surry, který se ještě nezotavil ze zranění svého zápěstí. Jezdec Moto3 je sice zdravotně v pořádku, ale doba zotavení je delší, než se očekávalo.

Ital Surra se chce co nejlépe připravit na Mugello, tedy velmi očekávanou domácí akci naplánovanou za dva týdny. Je tu tedy další náhrada: José Antonio Rueda, mladý španělský talent, který má za sebou dva podniky Red Bull Rookies Cupu a první kolo JuniorGP v Estorilu.

Pro 17-letého Ruedu to ovšem není úplně premiéra v Grand Prix v Moto3, debutoval ve Valencii 2021 za «Indonesian Racing Gresini Moto3».

V sezóně 2018 závodil José Antonio Rueda v European Talent Cupu, o dva roky později zakotvil v juniorském mistrovství světa Moto3. Šampionát «CEV Repsol», z něhož se stala «JuniorGP», už dobře Španěl Rueda zná, v letošní premiéře v Estorilu získal Pole Position a cílem projel jako první s náskokem 0,176 sec., ale kvůli porušení limitů trati byl penalizován a klasifikován v cíli na 2. místě za Buasrim z Thajska.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama