Reklama

Moto2: Taiga Hada se vrací do týmu Pertamina Mandalika SAG

Tým Pertamina Mandalika SAG představil Taigu Hadu jako náhradníka po předčasném odchodu Lorenza Dalla Porty (nyní na tři závody s Forwardem ). Čtyřiadvacetiletého Japonce loni podepsal Eduardo Perales jako nástupce Gabriela Rodriga poté, co byla také předčasně ukončena smlouva s Argentincem.

Hada získal v roce 2022 celkově 3,5 bodu v Buriramu, Phillip Islandu a Sepangu. Mezitím po problémech s předloktím prodělal operaci v rodné zemi a nyní se chystá vrátit na mistrovství světa.

Šéf týmu Perales vysvětlil pozadí: „Rozhodli jsme se po konzultaci s naším partnerem v Indonésii dát Taigovi tuto šanci. Loni ukázal svůj potenciál a jsme si velmi jisti, že si povede velmi dobře. Taigu v tom plně podpoříme. Zvažovali jsme také možnost povýšení našeho jezdce z JuniorGP Carlose Tataye, ale společně s jezdcem jsme tuto možnost vyloučili, protože by pak již nemohl závodit v šampionátu Moto2."

Nováček Moto2 Tatay, který v neděli v Jerezu oslavil své první vítězství v evropském šampionátu a v tabulce je druhý za Sennou Agiusem , by se měl nejprve dál učit v sérii JuniorGP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama