Reklama

Moto2: Místo Nozaneho pojede Kasma Daniel Kasmayudin

22-letý Malajec Kasma Daniel Kasmayudin se vrací do mistrovství světa Moto2 pro závody v Mugellu a na Sachsenringu. V týmu Yamaha VR46 Master Camp Team nahradí stále ještě zraněného Japonce Kohtu Nozaneho.

Kasma Daniel Kasmayudin debutoval v mistrovství světa v roce 2017 na divokou kartou ve své domácí GP v Sepangu/Malajsie, tehdy ve třídě Moto3. Ve stejném roce se také zúčastnil mistrovství světa juniorů v rámci «FIM CEV Repsol Championship».

Během sezóny 2019 se Kasma Daniel Kasmayudin zúčastnil «FIM CEV Repsol Moto2 European Championship» za tým SIC Intact GP jako týmový kolega Matthiase Meggleho. Ve stejné době se odchovanec Yamahy zúčastnil tréninkového soustředění «VR46 Rider Academy Master Camp» s Valentinem Rossim v Itálii.

Kasma Daniel Kasmayudin už v roce 2016 zaznamenal své první úspěchy v asijském šampionátu silničních závodů (ARRC). Tehdy vyhrál čtyři závody v sérii Supersport-Asia.

Po šampionátu Moto2 v roce 2019 byl Kasma Daniel Kasmayudin převeden do mistrovství světa FIM Moto2 s týmem Onexox TKKR SAG. V týmu Edyho Peralese pilotoval stroj Kalex z minulého roku a jeho tým SAG neustále bojoval kvůli problémům s penězi. V 16 závodech mistrovství světa zůstal bez bodů a měl na svém kontě více pádů než kterýkoli jiný pilot z mistrovství světa.

Kasma Daniel Kasmayudin měl smlouvu pro tým SAG na rok 2021, který se poté znovu objevil jako Pertamina Mandalika SAG Racing Team. Jenže Malajec přišel o místo ve prospěch Nizozemce Bo Bendsneydera.

Po odchodu z mistrovství světa Moto2 se Kasma Daniel Kasmayudin v roce 2022 vrátil do Asijského silničního šampionátu (ARRC) – ve třídě Superbike. Nyní závodí v závodní sérii Asia Superbike 1000cc (ASBK1000) s týmem Yamaha Asia na motocyklu Yamaha YZF-R1M.

A jelikož Yamaha v týmu Master Camp Moto2 využívá především asijské jezdce Yamahy, tak Kasma Daniel Kasmayudin bude překvapivě soutěžit v týmu Correos Prepago Yamaha VR46 Master Camp jako týmový kolega Manuela Gonzaleze na prvních dvou velkých cenách v červnu.

Ex-pilot WorldSBK Nozane z Japonska si na začátku sezóny v Portimãu přivodil zranění zad a od té doby ho musel nahradit jeho krajan Soichiro Minamimoto.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama