Reklama

Moto2- Jerez: Těžký pád Alexe Marqueze při testech

Alex Márquez havaroval při testech v Jerezu v zatáčce ´Curva Pons´ a musel být dnes operován v Barceloně na levém zápěstí.

Tým Estrella Galicia 0,0 Marc VDS má stále problémy se svými zraněními jezdci. Pilot Moto2 Alex Márquez si včera při pádu během testu v Jerezu v Jerezu přivodil frakturu levého zápěstí. Mladší bratr dvojnásobného mistra světa MotoGP Marc Marqueze, Alex, odletěl okamžitě po spektakulárním pádu do Barcelon, kde byl v nemocnici ´Hospital Universita Quirón Dexeus´ operován.

Operaci vedl známý chirurg Dr. Xavier Mir společně se dvěma kolegy. Zlomenina byla fixována titanovou destičkou. Lékaři Univerzitní kliniky Quirón Dexeus a jejich rehabilitační oddělení budou v následujících 7 dnech bedlivě pozorovat Márquezovo zranění a teprve pak se rozhodne, kdy bude smět mistr světa Moto3 pokračovat dále v testech.

Tým Marc VDS má zřejmě už hodně toho, že kvůli zraněním museli jeho piloti pauzírovat již několikrát. V roce 2015 se zranil Tito Rabat dvakrát v Almerii při privátních testech, v lednu 2016 utrpěl Jack Miller při motokrosovém tréninku v blízkosti Barcelony komplikovanou zlomeninu lýkové a holenní kosti.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama