Reklama

Moto2 2017: Aktuální situace po Aragónu

Během závodního víkendu na španělském okruhu MotorLand Aragón se samozřejmě horečně jednalo i v paddocku. Ne všichni jezdci už mají své motorky a týmy na příští sezónu. A co se tedy událo nového v paddocku Grand Prix od čtvrtka do neděle v doplnění startovního roštu kubatur Moto2:

Zopakujme si, že katarský tým QMMF (nyní se Simónem a se Siméonem) po skončení sezóny 2016 končí, a také že tým SAG, který ztratil bohužel během sezóny svého jezdce Luise Saloma, se už zřejmě na startovním roštu 2017 neobjeví. Už během letošní sezóny zmizel tým JPMoto Malaysia, a těsně před jejím začátkem také Iodaracing. Nově se v šampionátu kubatury Moto2 na sezónu 2017 naopak objeví tým Valentina Rossiho SKY VR 46.

A teď ty změny během závodního víkendu v Aragonii:

TASCA Racing Scuderia Moto2 oznámila svého jezdce na sezónu 2017: Stal se jím 27letý Belgičan Xavier Simeon. V tomto týmu jezdil letos v posledních závodech GP Australan Remy Gardner (syn Wayne Gardnera), před ním Ital Alessandro Tonucci. Simeon závodí v této sezóně za QMMF Racing, ovšem tento tým katarské motocyklové federace šampionát Grand Prix na 2017 opouští.

Za tým Sita Ponse Paginas Amarillas HP 40 pojede místo Alexe Rinse - ten odchází do MotoGP k továrnímu týmu Suzuki - francouzský jezdec Fabio Quartararo , současný jezdec stáje Leopard Racing v Moto3.

Tým Dynavolt Intact GP už před několika dny oznámil svou jezdeckou dvojici, kterou tvoří Sandro Cortese a nováček týmu Marcel Schrötter. Nyní ale došlo k velké změně v otázce techniky: Místo Kalexu bude německý tým exkluzivně spolupracovat s továrnou Suter Racing Technology AG (SRT) ze švýcarského Turbenthalu a tak se motocykl Suter-MMX2 po roční přestávce vrací opět plnohodnotně do šampionátu této kubatury.

Se změnou motocyklu počítá i Dominique Aegerter z týmu carXpert Interwetten. Místo dosavadního motocyklu KALEX Moto2 by rád závodil s bikem Suter-MMX2 . V praxi by to znamenalo, že jeho týmový kolega Thomas Luthi by jezdil za Garage Plus Interwetten KALEX Moto2 a jeho krajan Dominique Aegerter pak Suter MMX2.

V týmu Kiefer Racing, který přechází z Kalexu na Suter, zůstane mistr světa Moto3 z roku 2015 Brit Danny Kent a k němu přijde z WorldSSP Američan PJ Jacobsen.

IDEMITSU Honda Team Asia vymění zkušeného, ale neúspěšného Ratthaparka Wilairota za letošního dvojnásobného vítěze závodů GP v Moto3 Khairula Idhama Pawiho.

Tak vypadají týmy Moto2 2017

Estrella Galicia 0,0 Marc VDS (Kalex): Alex Marquez, Franco Morbidelli
IDEMITSU Honda Team Asia (Kalex): Takaaki Nakagami, Khairul Idham Pawi
Forward Team (Kalex): Lorenzo Baldassarri, Luca Marini
Italtrans Racing Team (Kalex): Mattia Pasini, Andrea Locatelli
Paginas Amarillas HP 40 (Kalex): Edgar Pons, Fabio Quartararo
AGR Team (Kalex): Isaac Vinales, Steven Odendaal?
SKY VR 46 (Kalex): Francesco Bagnaia, ??? (Davide Giugliano)
Tasca Racing Scuderia Moto2 (Kalex): Xavier Simeon
Federal Oil Gresini Moto2 (Kalex): Jorge Navarro
Petronas Raceline Malaysia (Kalex): Hafizh Syahrin
Garage Plus Interwetten (Kalex): Thomas Luthi
carXpert Interwetten (Suter?): Dominique Aegerter
Dynavolt Intact GP (Suter): Sandro Cortese, Marcel Schrotter
Leopard Racing (Suter): Danny Kent, PJ Jacobsen
Ajo Motorsport (KTM): Brad Binder, Miguel Oliveira
Speed Up Racing (Speed Up): Simone Corsi
Tech 3 Racing (Mistral 610): Xavi Vierge, Remy Gardner



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama