Reklama

Motegi: S wild-card pojede Katsuyuki Nakasuga (Yamaha)

Testovací jezdec Yamahy Katsuyuki Nakasuga dostane opět další šanci v MotoGP. Při 15. závodě letošní sezóny v Motegi bude 35letý Japonec pilotovat třetí tovární motocykl Yamahy.

Katsuyuki Nakasuga je tajnou zbraní továrny Yamaha. Zkušený Japonec je nejen testovací jedničkou pro další vývoj motocyklu MotoGP-Yamaha, nýbrž také bankovní jistotou pro závod 8h Suzuka. 2016 (spolujezdci Pol Espargaro a Alex Lowes) stejně jako 2015 (Pol Espargaro a Bradley Smith) vyhrál pro tuto japonskou továrnu tento prestižní závod, a od roku 2012 je bez přerušení japonským mistrem v Superbike.

Od Sepangu 2011, kdy nahradil zraněného Jorge Lorenza je Nakasuga pravidelně odměňován za svou testovací práci startem s wild card v MotoGP. V Motegi v polovině října to bude už jeho sedmý start v královské kubatuře a popáté v řadě při GP Japonska. V týmu Yamalube Yamaha Factory Racing bude Nakasuga pilotovat nejnovější model Yamaha M1.

Mimochodem: Ve finále sezóny 2012 byl Nakasuga ve Valencii odmávnut na senzačním druhém místě, rok předtím rovněž ve Valencii v Top-6.

V loňském roce dojel Nakasuga v Motegi v Top-8, jen o jedno místo za značkovým kolegou Bradleym Smithem a byl to jeho nejlepší výsledek v Motegi. Ovšem při všech svých dosavadních startech v Motegi vždy dokázal bodovat.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama