Reklama

Montella místo Baylisse za Barni Ducati

Těsně před dnešním «deadlinem» startovních listin šampionátů Superbike a Supersport, tedy motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým došlo k jednomu velkému překvapení: Syn trojnásobného šampiona WorldSBK Oli Bayliss musel uvolnit své místo v týmu Barni Ducati, kde ho nahradí Yari Montella.

19-letý Oli Bayliss absolvoval svou Rookie sezónu v šampionátu WorldSSP bez znalosti skoro jediného okruhu v šampionátu a přesto dojel dvakrát v Top-8 (Magny Cours a Phillip Island), nasbíral celkem 65 bodů a obsadil 16. místo.

Bayllis jr. má ale velmi dobré šance závodit v novém týmu D34G ex-továrního pilota Davide Giugliana.

Místo něho bude za Barni Racing majitele Marco Barnaba závodit 22-letý Ital Yari Montella (ex-mistr Evropy Moto2), který se v prvním závodě v Austrálii postaral o jediné letošní vítězství Kawasaki v šampionátu prostřední kubatury.

Ducati tak posílá do boje v šampionátu WorldSSP velmi silné kvarteto, které tvoří Nicolo Bulega, Federico Caricasulo, Raffaele De Rosa a nově tedy Yari Montella.

Na nátlak hlavního sponzora tak byli v týmu Barni Ducati vyměněni oba jezdci: nově pojedou Yari Montella a Danilo Petrucci.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama