Reklama

Místo Maďarska bude šampionát WorldSBK v Portugalsku

Již v květnu jsme psali, že závody Superbike v Maďarsku budou zrušeny a právě včera ráno bylo oficiálně oznámeno, že se v Balaton Parku (23.-25.8.) závodit nebude. Jeho místo v kalendáři zaujme Estoril, kde se však bude závodit o víkendu 11. – 13. října.

Akce v Maďarsku byla zrušena, protože práce na maďarském okruhu nebylo možné dokončit včas. Vše odloženo na rok 2025, od kdy by se vše mělo dít pravidelně. Bohužel už nějakou dobu bylo jasné, že v Balaton Parku nebude možné jet a rozhodně není náhoda, že prodej vstupenek na maďarský závod WorldSBK ještě nezačal.

Okruh Estoril byl již součástí kalendáře v letech 1988, 1993, 2020, 2021, 2022 a letos bude dějištěm předposledního kola sezóny. Týden před závěrečným dějstvím v Jerezu (Španělsko) bude Portugalsko hostit Superbike, Supersport, WorldWCR a také Yamaha R3 bLU cRU European SuperFinale. Bude to velmi zajímavý víkend, ve kterém se očekávají skvělé závody. Ale zbývá ještě hodně času, nyní se týmy a jezdci soustředí na další kolo v Misanu Adriatico (14.-16. června).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama