Reklama

Místo L. Rossiho pojede Zanetti

Na letošní francouzský kultovní vytrvalecký závod Bol d’Or 2021 byl tým ERC Endurance Ducati s #6 přihlášen v sestavě Mathieu Gines/Louis Rossi/Etienne Masson/Ondrej Jezek, ta ale musela být po «pre testech» změněna.

Francouzský jezdec a ex-vítěz Grand Prix - Moto3 v Le Mans Louis Rossi se při oficiálním testu v minulých dnech zranil a bude v závodě samotném nahrazen italským testovacím pilotem Ducati Corse Lorenzo Zanettim. Sestava týmu tedy bude následující: 6- ERC Endurance Ducati – Ducati Panigale V4 R – Mathieu Gines/Lorenzo Zanetti/Etienne Masson/Ondrej Jezek (EWC).

34-letý Ital Zanetti nemá skoro žádné zkušenosti ze šampionátu EWC, pouze 2014 startoval v týmu F.C.C. TSR Honda na 8h v Suzuce (spolujezdci tehdy byli Kosuke Akiyoshi a Jonathan Rea) a po 3. místě v Superpole v závodě po pádu japonského jezdce skončil na 40. místě.

Zanetti začal svou kariéru v italské šampionátu CIV, potom jezdil závody Grand Prix 125 ccm, a v sezóně 2015 obsadil v MS-Supersport celkově třetí místo. Aktuálně je druhým jezdcem šampionátu CIV-Superbike, tedy v italském mistrovství.

Zranění Rossiho je tak vážné, že se do konce sezóny už v šampionátu EWC neobjeví, tedy ani ve finálovém závodě u nás v Mostě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama