Reklama

Mirco Guandalini: Ježek byl příliš špatný

Pouze několik okamžiků po ukončení závodního víkendu v Brně byl český jezdec Ondřej Ježek vyhozen z týmu Guandalini Yamaha. Týmový šéf Mirko Guandalini se nyní vyjádřil hodně kriticky k jezdeckému umění našeho závodníka.

Vlastně by se ale Mirko Guandalini měl nejdříve podívat do zrcadla: V MS-Superbike zaujímal tento tým Yamahy chronicky poslední místa, několikrát propásl nejen Ondřej Ježek, ale i jeho předchůdci celý trénink, neboť jeho R1 nebyla připravena na jízdu.

Nezapomínejme: V prvních 10 dnech trénování a testování 2018 s motocyklem R1 týmu Guandalini Yamaha nemohl Ondra Ježek 6 dnů vůbec jezdit, motocykl prostě nefungoval.

Že byl Čech v Aragónu a v Assenu diskvalifikován, je rovněž vina týmu! Zaplombovaný motor byl bez povolení FIM týmem otevřen.

Týmový šéf Guandalini má ale na celou situaci úplně jiný pohled: Materiál byl prvotřídní, Top výsledky byly rozhodně v každém případě možné. „Investovali jsme hodně peněz: Vloni měla naše R1 sice superbikové šasí, ale stockovou elektroniku. Letos jsme byli na úrovni továrních motocyklů, neboť používáme vše, co používá tým Pata Yamaha. Všechny detaily jsou identické, máme stejnou elektroniku jako Lowes a van der Mark“, vysvětluje pro GPOne Guandalini.

„Co se týká materiálu a špatných výsledků, tak už to prostě tak nešlo dále. Máme tovární motocykl a zasloužíme si lepší výsledky. Nemusí to být vítězství, které získávají tovární piloti, ale musíme být minimálně na úrovni Andreozziho 2017 (Portimao 12.; Magny Cours 13.; Jerez 2x14.; Katar 13. - poznámka Bosso). Ježek ale dojížděl 15 až 20 sekund za předposledním. Na základě těchto špatných výsledků a také jiných bodů jsme se rozhodli smlouvu ukončit a tím i celou záležitost.“, říká závěrem Guandalini.

Jedno je jisté, další pokračování celého případu je už pouze v rukou advokátů obou stran.

Zdroj: SpeedWeek a GPone



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama