Reklama

MiniGP série: Road to MotoGP

Status «Road to MotoGP» zatím získalo celkem sedm národních šampionátů. Česko mezi ně zatím aktuálně nepatří. FIM a promotér MS Dorna Sports S.L. potvrdily prvních sedm lokálních mistrovství, které se pojedou pod střechou «FIM MiniGP World Series».

Koncem ledna prezentovaly FIM a Dorna novou platformu «Road to MotoGP» pod názvem «FIM MiniGP World Series», tedy pro 10- až 14-leté motocyklové jezdce. Šlo o to, dostat všechny MiniGP-série na světě pod jednu střechu a nabídnout jednotnou platformu pro mladé závodníky, aby se jím otevřela cesta směrem MotoGP.

Koncept v pozadí je jasný: Národní federace se organizačně mohou připojit k tomuto projektu z vlastní iniciativy připojit. Technická pravidla se postarají z tohoto phledu o společný závodnický standart,

Na konci sezóny se uskuteční pro nejlepší jezdce národních šampionátů pod názvem «World Final». Celkový vítěz bude mít zajištěno jedno startovní místo v následujících stupních programu «Road to MotoGP» (dle stáří a země).

Nyní se podívejme, kterých sedm federací se se svými šampionáty do tohoto programu přihlásily:

«FIM MiniGP France Series»ve Francii odstartuje koncem května.

V Itálii začne tento víkend mistrovství CIV-Junior pod názvem «FIM MiniGP Italy Series».

«FIM MiniGP Malaysia Series» odstartuje v červnu v Sepangu, přihlášeno je 15 mladých závodníků.

«FIM MiniGP Netherlands Series» začne koncem května ve Veldhovenu. Dále budou na programu Assen, Lelystad a Spa-Francorchamps.

V Severní Americe začne vše v červnu pod názvem «FIM MiniGP North America Series», účast je povolena všem jezdcům z tohoto kontinentu.

Ve Španělsku je přihlášeno přes 20 jezdců, začátek této závodní série se uskuteční na okruhu Circuito Internacional Kotarr v Burgosu 5. a 6. června.

Ve Velké Británii bude závodní seriál «FIM MiniGP UK Series» odstartován koncem července.

Některé další federace se už se svými závodními sériemi «Road to MotoGP» rovněž k tomuto statusu připojily, jak oznámily FIM a Dorna. A budou ještě v dubnu potvrzeny a oznámeny veřejnosti.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama