Reklama

Miller a Schrötter si prodloužili sezónu

Bylo to veřejně oznámeno už v září: Marcel Schrötter bude na startu finále «Australian Superbikes» v Bendu v doprovodu Jacka Millera. Nyní jsou obě hvězdy Grand Prix připraveny na finále ASBK.

Finále sezóny ASBK série «Down Under» začalo prvním fotografováním a vystoupením předních pilotů na čtvrteční tiskové konferenci na okruhu «Bend Motorsport Parku». Budou tam nejen obvyklí piloti z australského šampionátu superbiků, ale také některé mezinárodní hvězdy.

Především hvězda MotoGP Jack Miller, který loni v této sérii na stejném okruhu skončil třetí , předvede o víkendu na sedmikilometrovém okruhu velkolepou show a přiláká na okruh spoustu diváků. Sedmadvacetiletý jezdec bude závodit na Ducati.

„Je skvělé být zpátky. Připravili jsme tři motocykly, opravdu to nebylo jednoduché, museli jsme vyřešit spoustu logistických a technických problémů. Nakonec jsme uspěli,“ řekl Miller šťastně na tiskové konferenci. „Máme nyní mnohem více zkušeností než loni, protože tehdy pro nás bylo všechno nové. Je víkend v roce, kdy si navíc ušpiním ruce, protože pracuji na motocyklu a nejen sedím v koutě. Jsem velmi nadšený.„

Na startu v Bend Motorsport Parku bude kromě Millera i jeho kamarád Josh Hook. Hook se stal podruhé v této sezóně mistrem světa ve vytrvalosti s týmem FCC TSR Honda spolu s týmovými kolegy Mike di Megliem, Gino Reou a Alanem Techerem. O víkendu startuje také na Hondě.

Třetím v týmu „Thriller Motorsport“ je Marcel Schrötter. Němec Schrötter letos dokončil svou poslední sezónu v mistrovství světa Moto2 za tým Liqui Moly Intact GP a minulý víkend jezdil v mistrovství světa supersportů na MV Agusta na Phillip Islandu. Příští rok tam bude závodit s Bahattinem Sofuoglu na F3 800 RR a bude bojovat o umístění na stupních vítězů.

Při hostování v Bendu pojede Schrötter také za tým «Thriller Motorsport» na Yamaze R1 a bude tak debutovat tak v závodě superbiků. Na tiskové konferenci 29letý jezdec zdůraznil: „V první řadě jsme tu jen proto, abychom se bavili. Chci poděkovat Jackovi, protože nás sem přivedl a všechno pro nás připravil.“

„Pro mě je to o pátečním naskočení na stroj, seznámení se s tratí a motorkou. Nemám žádná velká očekávání, chci si to jen užít,“ řekl Němec.

„Nejdřív chci porazit Hooka, uvidíme nakonec, jestli to bude na Jacka stačit,“ vysvětlil s velkým úsměvem. „Udělám maximum a uvidíme, co bude možné. Určitě bude chvíli trvat, než si na všechno zvykneme, ale v neděli chceme být vepředu.“

Kromě Millera, Hooka a Schröttera jsou tento víkend dalšími hosty v ASBK Travis Wyman ze třídy MotoAmerica Superbike a jezdec mistrovství světa Moto3 Joel Kelso.

Dva závody superbiků začínají v neděli v 1:05 a 5:10 (SEČ).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama