Reklama

Michal Prášek šampionem SBK-CAMS

Třetí závod mezinárodního mistrovství republiky na přírodních okruzích se konal uplynulý víkend na letišti v Piešťanech. Havlíčkobrodský závodník Michal Prášek startoval v SBK-CAMS s BMW S 1000RR za tým Roháč & Fejta Motoracing.

„Na tyto závody jsem se velmi těšil, jsou úplně odlišné oproti závodům na motodromech, kde jezdím šampionát Alpe Adria a závody na Slovensku jsou specifické i vzhledem k bohaté a dlouhodobé historii, kdy tento závod slaví 60let.

Už v patečním tréninku se nám dařilo, kdy se jsme zajeli nejrychlejší čas, ale věděl jsem, že do sobotních kvalifikacích budu muset ještě zrychlit protože, konkurence byla silná v podobě Petra Bičištěho, Tomáše Svitoka, Josefa Ježovici a dalších dobrých závodníku.

V sobotu jsem dokázal značně zrychlit, ale stejný kus práce udělali i moji soupeři, nakonec jsem kvalifikace vyhrál a do sobotního závodu jsem startoval z prvního místa.

Start do závodu už jsem tradičně neměl úplně ideální, kdy jsem se propadl na 4.místo a měl jsem hodně práce, abych závod vyhrál. Ve 3.kole jsme se dostal do vedení a snažil jsem se jet na maximum, abych se soupeřům utrhnul. Nakonec jsem závod s pěkným náskokem vyhrál.

Nedělní závod byl ještě zajímavější, jednak přišlo na závody velké množství diváku a ještě jsem věděl, že moji soupeři jsou na mě pěkně nabroušení. Start jsem měl úplně katastrofický , kdy mi motorka téměř zhasla a já se propadl doprostřed startovního pole. Během prvního kola jsem se už dostal na 3.místo, kdy jel před mnou Svitok a Bičiště. Věděl jsem, že musím kluky předjet ještě než dojedeme ostatní závodníky o kolo zpět. V 5. kole jsem se dostal do vedení a začal jsem zajíždět nejrychlejší kola z celého víkendu.

Závod jsem vyhrál se 14sekundovým náskokem na druhého Petra Bičištěho.

Díky těmto vítězstvím jsem už podruhé v řadě vyhrál celý šampionát CAMS (Mezinárodní mistrovství republiky na přírodních okruzích ve třídě Superbike.

Chtěl bych poděkovat organizátorům za skvěle připravené závody, kterých se i příští rok velmi rád zúčastním.

Také chci velmi poděkovat mému managerovi a šéfovi týmu Pavlu Roháčovi, členům týmu, rodině, přítelkyni, kamarádům, všem fanouškům a divákům, kteří dělali parádní atmosféru. V neposlední řadě chci poděkovat naším sponzorům, bez kterých bychom nemohli dosahovat takových výsledků.

Další závod nás čeká za už za 2 týdny v chorvatské Rijece, kde se koná další podnik šampionátu Alpe Adria.“, zhodnotil závody na Slovensku s číslem #6 startující Michal Prášek.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama