Reklama

Mechanik týmu Esponsorama Avintia podváděl

Jeden z mechaniků týmu Esponsorama Avintia podváděl s testem PCR, když zfalšoval datum testu na Covid-19. A o co vlastně šlo?

Stejně jako v roce 2020 jsou piloti a týmy nuceni omezit cestování mezi okruhem a hotely, kde bydlí. Téměř všichni členové paddocku mají zelenou kartu, která se obnovuje negativním testem PCR s maximální lhůtou tří dnů.

Letos zatím nebyl zaznamenán ani jeden pozitivní případ na Covid-19.

Nyní ale IRTA rozeslala mailem zprávu, že jeden ze členů týmu Esponsorama Avintia zfalšoval datum testu PCR provedeného v nemocnici v Quironu v Barceloně před odletem do Itálie.

Mechanik byl okamžitě vyloučen z paddocku a byl mu odebrán trvalý vstup do paddocku do konce sezóny 2021 s tím, že je možnost prodloužení zákazu jeho vstupu do paddocku i na příští sezónu.

„ Jsme zklamaní zprávou, že mechanik z velkého týmu předložil negativní výsledek testu PCR, který byl ve skutečnosti špatně upravenou verzí předchozího testu, “ říká šéf IRTA Mike Trimby. „Vyvinuli jsme velké úsilí, abychom udrželi paddock jako bezpečné pracovní prostředí v zájmu zdraví všech účastníků. Blokovaná osoba se až do odvolání nebude moci akcí účastnit. Tato sankce bude platit nejméně do konce roku 2021“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama