Reklama

Maria Herrera: Vlastní tým, mediální pomoc od Márqueze

V Le Mans prezentovala Maria Herrera svůj vlastní tým MH6, když před francouzským závodním víkendem ukončily tým LaGlisse a Herrera vzájemnou spolupráci. Otec Antonio Herrera tak zachránil kariéru své dcery.

19letá Španělka Maria Herrera je dosud jedinou ženou, která dokázala vyhrát závod španělského šampionátu. V roce 2013 závodila v juniorském týmu Emilia Alzamory, který přivedl do velkého závodění i Marca Márqueze. Celkem vyhrála Herrera tři závody v šampionátu CEV (Aragón a Navarra 2013, Jerez 2014 - a skončila v něm 2013 v Top-4, o rok později v Top-8.

Po její Rookie sezóně v MS-Moto3 2015 byla její budoucnost hodně nejistá, neboť tým LaGlisse hodil z finančních důvodů ještě před zahájením sezóny „ručník do ringu“.

Naštěstí její otec Antonio odkoupil infrastrukturu týmu LaGlisse těsně před závodem GP v Le Mans a zachránil tak místo na startovním roštu pro svou dceru v Moto3.

Faktem ale je, že první start ve vlastním týmu se této Španělce moc nepovedl, v Quali se umístila až na P30 a v závodě samotném byla odmávnuta na P21.

Přičemž Herrera dojela vloni nejlépe jako 11. na Phillip Islandu, a také 13. v Aragónu.

Její otec je přesvědčen, že dcera Maria je schopna opět v některých závodech dojíždět v Top-10.

K týmové prezentaci v paddocku v Le Mans se dostavil nejen „soused“ a tovární pilot Aprilie Alvaró Bautista (Bautista pochází z Talavery de la Reina a Maria bydlí v Osopera), nýbrž také dvojnásobný mistr světa MotoGP Marc Márquez, aby mladé Španělce získal větší pozornost médií.

Maria zná ovšem i jméno Finky Taru Rinne, která jako první žena v historii dokončila závod Grand Prix v Top-7 (1989 125-ccm na Hockenheimu) a později to stejné umístění zajela i Japonka Tomoko Igata v Brně v roce 1995. Jen o místo hůře se umístila její krajanka Anna Carasco, ve Valencii 2014 byla odmávnuta v Top-8.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama