Reklama

Marc Marquez se bude stěhovat do Madridu

Dnes slaví 6-násobný mistr světa MotoGP své 29. narozeniny. Při této příležitosti španělský tovární pilot týmu Repsol Honda oznámil, že se ze «zdravotních» důvodů přestěhuje do Madridu.

Problémem u něho není už «Diplopie», kvůli které musel Marc Marquez vynechat závěr sezóny 2021 a která se u něho projevila poprvé v roce 2011, kdy Marquez prohrál boj o titul mistra světa Moto2 se Stefanem Bradlem.

Osminásobný mistr světa napříč kubaturami 125 ccm, Moto2 a MotoGP má nadále problémy se svou «Achillovou patou», tedy s pravým ramenem. A aby ho mohl ještě více efektivněji léčit, tak se Marquez rozhodl přestěhovat ze svého domovského městečka Cervery do Madridu, kde 59-násobného vítěze MotoGP bude mít Dr. Ángel Cotorro a jeho tým - lékařsky pod něho spadá i tenisová Star Rafael Nadal - přímo na očích prakticky každý den.

Samozřejmě se nabízí jedna základní otázka: Vrátí se letos na závodní trať opět ten «starý dobrý» Marc Marquez a zaútočí později na 10. titul mistra světa (a překoná tak Valentina Rossiho a přiblíží se «božskému Agovi», nebo bude vyhrávat v sezóně 2022 pouze závody na svých oblíbených tratích, jako jsou třeba Sachsenring nebo Austin?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama