Reklama

Marc Marquez poprvé s Ducati - Gresini

Alex a Marc Márquezové oficiálně zahájili svou druhou sezónu jako týmoví kolegové z MotoGP: V sobotu večer v Riccione prezentací týmu Gresini-Ducati.

Podruhé od roku 2020, kdy byli ještě v továrním týmu Repsol Honda, absolvovali bratři Márquezové v sobotu jako týmoví kolegové prezentaci týmu MotoGP . Oba byli v dobré náladě, povídali si na podrobné tiskové konferenci a pak trpělivě stáli u mnoha hostů Gresini pro fotografie na památku.

„Je velmi zvláštní být v týmu se svým bratrem,“ řekl Alex. „Je zvláštní, když oba závodí v mistrovství světa a ještě více v MotoGP – ani si nedokážete představit, co to znamená být v týmu. Je to velmi zvláštní. Musím se pokusit využít této situace. Velmi důležitá bude skvělá a kouzelná atmosféra, kterou dokážeme vytvořit mimo trať. Byl jsem v mnoha týmech, ale Gresini má v tomto ohledu něco speciálního,„ řekl Alex Marquez.

Výchozí pozice není srovnatelná s rokem 2020 – a to nejen kvůli tomu, že Marc utrpěl vleklé zranění horní části paže při opožděném začátku sezóny v Jerezu. „Doufáme – a především doufám –, že to bude jiný rok,“ zdůraznil osminásobný mistr světa Marc Marquez. „Protože rok 2020 byl nejhorší rok, to byl bod, který všechno změnil. Samozřejmě doufáme, že se budeme bavit po celý rok. Alex bude mít na trati plné ruce práce se svým šéfem posádky a jeho týmem a já budu pracovat na své straně v boxech,“ dodal Marc.

Jeho mladší bratr dodal: „V roce 2020 jsme byli v úplně jiné situaci. Byl jsem nováček, musel jsem spoustu věcí zlepšit a neměl jsem možnost využít spoustu informací od něj, protože byl superrychlý a musel jsem postupovat krok za krokem. Nyní je situace jiná a myslím, že z toho můžeme oba více těžit.“

Alex bude mít místo na pravé straně boxu: „Jsem tu už dlouho, on je jen nováček“.

Sedmadvacetiletý Španěl už loni dosáhl dvou sprintových vítězství v Silverstone a Sepangu. Nyní se samozřejmě nabízí otázka: Který Márquez jako první vyhraje závod GP na Gresini-Ducati?

První Grand Prix se pojede v Kataru. „V Kataru má Alex větší šance než já,“ řekl Marc a s úsměvem odmítl roli favorita. „Vyhrál jsem tam jen dvakrát a nejsem v situaci, kdy bych mohl pomýšlet na vítězství. Ale uvidíme, pokud Gresini vyhraje, bylo by to hezké.“

„Pokud vyhraju v Kataru, bude to pro mě v pořádku,“ řekl Alex s úsměvem.

„Ale nesmíš spěchat. Vždy musíme být realističtí,“ zdůrazňoval nováček Ducati Marc Márquez.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama