Reklama

Marc Marquez oficiálně u Gresiniho

Gresini Racing dnes oficiálně potvrdil: Marc Márquez přechází na Ducati Desmosedici GP23 pro sezónu 2024 MotoGP a bude závodit v jednom týmu spolu se svým bratrem Alexem.

Minulou středu Honda Racing Corporation v krátké tiskové zprávě oznámila, že smlouva s Marcem Márquezem bude ukončena na konci roku 2023 po jedenácti společných letech, šesti vítězstvích v šampionátu MotoGP, 59 vítězstvích v GP, 101 stupních vítězů a 64 pole position .

Sám Marc Márquez v emotivním sdělení na svých sociálních sítích uvedl jeden důvod, proč se oddělit od týmu svého srdce: „ Chci se znovu pokusit stát se nejlepším jezdcem na světě„ .

Bylo veřejným tajemstvím, že se osminásobný mistr světa v roce 2024 pustí do tohoto projektu na Ducati. Gigi Dall'Igna, generální ředitel Ducati Corse, minulý týden otevřeně promluvil o podpisu smlouvy s 30l-etou Superstar, což bylo celkem jasné, že se jedná o tým Gresini Racing.

Nejprve Gresini ve čtvrtek oklamal veřejnost a rozeslal úvodní tiskovou zprávu s výmluvným předmětem „JE TO VŠE PRAVDA“, ale bez jakéhokoli skutečného textu. Místo toho byla napodobena grafika domnělé chyby při načítání: „Tuto zprávu nelze v tuto chvíli načíst. Zkuste to později znovu.“

Kliknutí stále vedlo k další smysluplné nápovědě: Obrázek kozla, nebo „koza“ v angličtině – nebo GOAT pro největší ze všech dob?

O pár minut později zmatky konečně skončily, právě dorazilo oficiální potvrzení od zákaznického týmu Ducati: Marc Márquez vytvoří duo Gresini po boku svého bratra Alexe Márqueze v roce 2024 a - na rozdíl od továrních jezdců z Borgo Panigale - s motocyklem Demosedici GP23.

„Těším se na novou výzvu. Nebylo to snadné rozhodnutí, protože je to v mnoha ohledech velká změna. Někdy v životě musíte opustit svou zónu pohodlí a otestovat se, abyste mohli dále růst,„ vysvětlil Marc. „Pokud jde o výměnu motocyklů, vím, že budu muset přizpůsobit mnoho aspektů svého stylu jízdy. Nebude to jednoduché, ale jsem přesvědčen, že celý tým Gresini mi bude velkou pomocí. Nemůžu se dočkat, až tým poznám a začnu s ním pracovat. Rád bych poděkoval Nadi, Carlo [Merlini] a Michele [Masini] za důvěru a respekt, který projevili.“

Šéf týmu Nadia Padovani, vdova po zakladateli týmu Fausto Gresinim, který zemřel v roce 2021, hovořila o historickém okamžiku pro Gresini Racing. „Skutečnost, že se Marc Márquez rozhodl za nás závodit v příští sezóně, je naprosto fantastická. Jsem velmi ráda, že to mohu oficiálně oznámit. Za méně než sezónu jsme si jeho bratra skutečně vzali k srdci a stejným způsobem přivítáme Marca; jsem pevně přesvědčená, že má plný potenciál být na Desmosedici GP23 okamžitě konkurenceschopný.„

Padovani také zmínila Fabia Di Giannantonia, který musel uvolnit místo šestinásobnému šampionovi MotoGP. “Rádi bychom Fabiovi poděkovali za jeho profesionalitu a přejeme mu to nejlepší do zbytku jeho kariéry."



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama