Reklama

Mandalika není pro Königa neznámou

Jedny z klíčových závodů sezony vyhlíží Oliver König o víkendu. Mistrovství světa superbiků zavítá totiž do Indonésie, kde se v minulém roce objevil také český závodník. Právě na okruhu v Mandaliku si poprvé vyzkoušel závodní superbike.

A svými výkony zaujal týmové manažery natolik, že dostal místo v Orelac Racing. „Rád na to vzpomínám, dívám se na fotky z té doby. Myslím, že to bude o trochu snadnější, protože z tratě mám nějaké zkušenosti,“ prohlásil König, kterého čekají poslední dva závodní víkendy v sezoně.

Do Indonésie odletěl s předstihem, aby si zvykl na časový posun. A toho Oliver König náramně využil. Na jedné z pláží se totiž projel na jetsurfu. „Moc jsem si to užil, bavilo mě to. I když je to celkem hodně rychlé, k tréninku to nevyužívám. Je to hlavně zábava, relax,“ popsal český jezdec, který po vlnách jezdil společně s týmem MIE Racing a s Argentincem Leandrem Mercadem. „Jemu se rovněž jetsurf hodně líbil, ale hrozně se na tom rozsekal,“ usmál se Miloš Čihák, zkušený manažer.

Také on očekává od Königa posun. Jeho výkony se totiž budou porovnávat s předchozím rokem, kdy si odbyl premiéru v MS superbiků. Tehdy dostal možnost se svézt za tým Pedercini Racing, v závodě se pak dostal dokonce na 14. místo, jenže poté následoval pád.

„Indonésie je jediný závod, který na superbiku už Oliver absolvoval. Trať mu vyhovovala. Moje představa je, že zase zrychlí,“ přál si Čihák.

To předvedl už v minule v Argentině, kde byla Königova ztráta na prvního poprvé pod 50 vteřin v cíli.

„Kdyby ukrojil dalších pět vteřin, byla by to bomba,“ dodal Čihák a český jezdec k tomu dodal: „Mým cílem je se přiblížit k bodům.“ Jedním z klíčových aspektů bude však také počasí. Jenže v této době se čekají v Indonésii přívalové deště.

„Moc rád bych, aby se vše odjelo na suchu, ale asi to jen tak možné nebude,“ doplnil König. Závody v Indonésii startují pátečními tréninky, v sobotu a v neděli jsou pak na programu závody. Ty bude v ranních hodinách přenášet Nova Sport.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama