Reklama

Lukáš Pešek: Každé vítězství s BMW S 1000 RR je obrovský zážitek

30letý šampion AARR Superbike Lukáš Pešek je nazpět na vítězné vlně. Stal se nejen vítězem Alpe Adria Road Racing Championshipu, ale slavil i pódium při EWC.

Byla to pro něho hodně náročná, ale také velmi úspěšná sezóna. Na jejím konci se BMW Racer Lukáš Pešek stal mistrem v kubatuře Superbike Alpe Adria Road Racing Championshipu (AARR SBK). 30letý populární český jezdec cestoval sice k oběma finálovým závodům na Slovakia Ring (SK) jako druhý, ale vítězným doublem s motocyklem BMW S 1000 RR týmu BMW Motorrad CSEU si zajistil mistrovskou korunu. Z deseti závodů, které letos šampionát AARR SBK obsahoval, dokázal pět vyhrát a celkem osmkrát dojel v Top-3 a tedy se postavil na pódiové stupně.

Ovšem AARR nebyl jediným prostředím, ve kterém se Pešek v této sezóně úspěšně pohyboval. Závodil také s různými týmy BMW v FIM EWC: S týmem BMW Motorrad CSEU (s kterým získal také titul v AARR), s týmem Rosetta Motorrad39 při 8h v Suzuce (JPN), a s týmem Penz13.com BMW Motorrad, s kterým získal v kultovním závodě 24 hodin Le Mans (FR) Pole-Position a při 8h v Oscherslebenu (DE) se pak postavil na pódium.

Lukáš Pešek:Sezóna začala vítězným doublem při Alpe Adria Road Racing Championshipu. Druhý závodní víkend jsem byl nucen vynechat, neboť jsem měl crash v Qualifying a tím jsem ztratil hodně důležitých bodů. Před finálem jsem ztrácel 7 bodů na lídra, a tak moje jediná šance na zisk titulu bylo získání dalšího vítězného doublu. To se mně podařilo a tak jsem vyhrál titul„.

Alpe Adria Road Racing Championship ale nebyla jedinou Peškovou závodní činností s BMW S 1000 RR, nýbrž závodil s různými týmy BMW i v EWC. Ve své kariéře jezdil už Pešek s různými motocykly.

“Byl jsem překvapen, když jsem poprvé jel 2015 s BMW. Tento bike a člověk se na něm cítí opravdu dobře. Nemohu o něm říci ani jedno špatné slovo, neboť jsem zažil na BMW S 1000 RR pouze samé dobré časy. Pokaždé, když vyhraješ, je to ten nejlepší moment. Proto také závodím na motocyklu. Tedy každé vítězství. A k tomu pódium při 8h v Oscherslebenu. To bylo vůbec moje první pódium v Endurance World Championshipu a bylo to prostě pohádkové!„, říká dále Pešek.

Český jezdec se nachází v BMW Motorrad Race Trophy hodně vpředu a tuto soutěž vítá, neboť BMW je jedinou značkou, která něco takového pořádá.

“Mým největším cílem v kariéře je, sedět na motocyklu a být přitom šťastný. Pak přijdou výsledky docela automaticky a já dosáhnu na svůj cíl, vždy být ve špici", říká závěrem český jezdec, který už závodil snad ve všech možných světových šampionátech: Grand Prix 125 ccm, 250 ccm, Moto2, MotoGP, WorldSSP a EWC.

pesek1 pesek2 pesek3

pesek4 pesek5 pesek6



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama