Reklama

Lucas Mahias místo Folgera?

Celkem překvapivě se objevilo další jméno potencionálního náhradníka za nemocného Jonase Folgera. Dle italského sportovního listu La Gazzetta dello Sport je vážným kandidátem pro tým Tech3 Yamaha 27-letý mistr světa v Supersportech Lucas Mahias.

Faktem je, Hervé Poncharal jednal s řadou jezdců z Moto2, ale všichni mají pevné smlouvy. A on si jako šéf IRTA (sdružení týmů) nemůže dovolit, aby ji některý z pilotů nyní zrušil a přešel závodit k němu.

Následující jméno se dosud v žádných úvahách neobjevilo, až nyní vyplavalo napovrch. Francouz Lucas Mahias má na letošní sezónu uzavřenou smlouvu s týmem GRT v WorldSSP, který je přímo podporovaný od Yamaha Europe.

Lucas Mahias je rovněž mistrem světa šampionátu Endurance 2016 na motocyklu Yamaha GMT94 a za tým Tech3 už jednou startoval v Grand Prix na wild card v roce 2013 ve Valencii v Moto2.

Francouz Mahias má na svém kontě kromě 2 jízd v WorldSBK a 3 závodů v STK 1000 celkem 22 startů v šampionátu WorldSSP, kdy získal 8 pódií a jeden závod dokázal vyhrát.

Jeho uvolnění z týmu GRT Yamaha pro tým Tech3 by neměl být tak velký problém, neboť se jedná o stejnou značku.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama