Reklama

Loris Cresson zůstává u Pederciniho

Ve své první plnohodnotné sezóně MS-Superbike Loris Cresson zrovna nezazářil, ale pro rok 2022 má už tento Belgičan místo na startovním roštu jisté. Pojede opět v týmu Pedercini Kawasaki, kde závodil letos prakticky celou sezónu.

Jen pro upřesnění: V týmu Lucia Pederciniho se letos postupně vystřídali následující jezdci: Jako stabilní pilot na první motocykl ZX-10RR týmu Outdo TPR Pedercini Kawasaki byl angažován Belgičan Loris Cresson a postupně si v tomto italském rodinném týmu zazávodili tito piloti: Naposled to byli na okruhu San Juan Villium dva domácí Argentinci Luciano Ribodino a Marco Solorza. Před nimi jezdil hodně dlouho druhý Pederciniho motocykl Ital Samuele Cavalieri - ten ale nebyl schopen dostát svým peněžním závazkům pro tento tým a tak byl celkem pochopitelně během sezóny 2021 uvolněn a nahrazen movitějšími kolegy - a dále to byli Luke Mossey, v Mostě a v Navaře řídil tento druhý motocykl týmu Outdo TPR Pedercini Kawasaki Jayson Uribe, v Barceloně, Jerezu a v Portimão to potom byl Lachlan Epis.

S výjimkou Mosseyho, ale ani jeden z výše jmenovaných pilotů v šampionátu nebodoval. Nyní v tomto týmu uvidíme českého jezdce Olivera Königa, ten bude nejmladším jezdcem v šampionátu MS-Superbike 2021.

Loris Cresson se nabídl týmu Pedercini Kawasaki při sezonním finále MS-Superbike 2020 v Estorilu jako náhradník za zraněného Sandra Corteseho, když do té doby jezdil Belgičan bezúspěšně za Team Toth v MS-Supersport.

V MS-Superbike 2021 pilotuje 23-letý Belgičan aktuálně motocykl ZX-10RR, a bodoval pouze v Assenu (Race 1), když byl odmávnut v cíli jako 13. Ovšem nesmíme zapomenout, že v sedmi případech nedojel kvůli defektu nebo crashi.

Nesmíme zapomenout, že za Cressonem stojí jeho věrní sponzoři, kteří mu umožní jeho druhou sezónu v «premier class» motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým. Stejně jako letos plánuje týmový šéf Lucio Pedercini i pro sezónu 2022 nasadit dva motocykly.

Týmy a jezdci WorldSBK pro sezónu 2022:

Pata Yamaha with Brixx WorldSBK: Toprak Razgatlioglu/Andrea Locatelli

Aruba.it Racing – Ducati: Alvaro Bautista/Michael Ruben Rinaldi

Kawasaki Racing Team WorldSBK: Jonathan Rea/Alex Lowes

BMW Motorrad WorldSBK Team: Scott Redding/Michael van der Mark

Team HRC: Iker Lecuona/Xavi Vierge

GRT Yamaha WorldSBK Team: Garrett Gerloff/Kohta Nozane

Team GoEleven: Philipp Oettl

Kawasaki Puccetti Racing: Lucas Mahias; Esteve Rabat

Barni Racing Team: Luca Bernardi

Bonovo action BMW Racing Team: Eugene Laverty/Loris Baz

OUTDO TPR Team Pedercini Racing: Loris Cresson; ?

Zatím nepotvrzeni:

Motocorsa Ducati: Axel Bassani

Orelac VerdNatura Kawasaki: Isaac Vinales?

Gil Motor Sport Yamaha: Christophe Ponsson

MIE Honda: Tati Mercado, Hafizh Syahrin



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama