Reklama

Lin Jarvis opustí po sezóně Yamahu a paddock MotoGP

V rámci Velké ceny USA bylo oznámeno, že šéf boxu Yamaha MotoGP Lin Jarvis se na konci sezóny 2024 rozloučí s mistrovstvím světa MotoGP. Ředitel závodního oddělení má za sebou velmi skvělé výsledky.

Není to jen trh jezdců MotoGP, který by se mohl pro sezónu 2025 výrazně změnit, vzhledem k tomu, že dvěma třetinám jezdců v poli vyprší smlouvy. V zákulisí bude také rezignovat jedno velké jméno. Ředitel závodního oddělení Yamahy Lin Jarvis na konci roku opustí paddock MotoGP.

Vždy sebevědomému Britovi je nyní 66 let a v rozhovoru pro španělskou platformu řekl, že na konci roku 2024 odstoupí. Jarvis, který stejně jako hvězdný jezdec Max Biaggi (52) podepsal smlouvu s Yamahou v roce 1999, mluví o určité únavě z cestování, která na něj nyní doléhá.

Bilance klidného myslitele a vůdce, který tahá za nitky v zákulisí, se čte více než působivě. Jarvis zlákal koncem roku 2003 Valentina Rossiho od Hondy do Yamahy – Ital se mu tehdy odměnil celkem čtyřmi tituly mistra světa. Jarvis má doslova otcovské přátelství s Rossim. Další triumfy v mistrovství světa v Jarvisově éře ředitele závodního oddělení pak přinesli Jorge Lorenzo v letech 2010, 2012, 2015 a naposledy Fabio Quartararo v roce 2021.

Jarvis také zažil neuvěřitelné scény jako duel mezi Rossim a Lorenzem v Barceloně v roce 2009. Jarvis také stanul na velitelském můstku Yamahy v roce 2015 v Sepangu, tedy akci mezi Rossim a Marcem Marquezem. V památném finále mistrovství světa 2015 ve Valencii nakonec zvítězil Španěl v interním souboji mezi Rossim a Lorenzem.

Po 25 letech přijde paddock MotoGP na konci sezóny o jednoho z nejúspěšnějších lídrů boxových posádek.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama