Reklama

Kopčany 2024 očima Maxe Zanášky

O právě uplynulém víkendu se tým MZ3 Corse vydal kousek za česko-slovenské hranice do Kopčan, kde se pořádal další závod seriálu ČAMS na přírodních okruzích – Kopčianský rýchlostný motookruh. Max Zanáška se ho zúčastnil poprvé ve své kariéře a dokázal v kategorii SSP300 vybojovat druhé místo.

Jak už se v letošní sezóně pomalu stává zvykem, předpověď počasí byla opět všelijaká. Počítali jsme proto s možností mokrých tréninků, ale nakonec se nám v tomto ohledu poštěstilo, a Max tak mohl odjezdit kompletní sobotní program na slickách. I přes počáteční seznamování se s tratí dokázal zajet druhý nejrychlejší čas. To mu do nedělního (ještě suchého) závodu zajistilo start ze 7. příčky na startovním roštu, který byl tentokrát tvořen společně s třídou 125 SP a 125 GP.

Po startu se Maxovi podařilo zachytit tempo čela závodu. V prvním kole však došlo k pádu dvou jezdců kategorie 125 SP a závod byl přerušen červenou vlajkou.

Po krátké prodlevě byl závod restartován. Vypsán byl tentokrát z původních dvanácti kol na devět. Max se společně s Patrikem Serbouskem zavěsil za dva rychlejší závodníky kategorie SSP 300. Tato čtveřice pak jezdila v kontaktu téměř celý závod. Vzájemné rozestupy se kolo od kola lišily jen mírně, a tak nebyla nouze o napínavou podívanou do poslední zatáčky. V té bohužel havaroval jeden z Maxových soupeřů Michal Těžký, a tak si Max z Kopčan odváží cenných dvacet bodů.

I přes nepřízeň počasí se nám dešťové přeháňky šikovně vyhýbaly, proto ze závodů odjíždíme spokojení. Trať Maxe velmi bavila a moc rád se do Kopčan bude vracet. Následující pauzu využijeme k odpočinku (především od cestování), ale zaměříme se také jak na fyzickou, tak technickou přípravu jezdce.

Děkujeme za podporu všem sponzorům (Deresta – realizace staveb, 4SR - For Street Racing, pourazu.cz, KEVEX - Poděbrady), pořadatelům za organizaci závodu a fanouškům, kteří vytvořili skvělou atmosféru.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama