Reklama

König v WSBK bez týmového kolegy

19-letý Pražák Oliver König bude v následující sezóně stabilním pilotem šampionátu WorldSBK, když pojede za tým Orelac Kawasaki. Ve španělském týmu bude jediným jezdcem této kubatury, což je docela překvapením.

König se tak stal 6. Čechem, který v tomto šampionátu nastoupí jako plnohodnotný pilot na celou sezónu a jinak 16. našincem, který se postaví na start královské kubatury šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým.

Jinak ten název týmu «Orelac» pochází z - v obráceném gardu čteného jména - syna majitele týmu Nacha Calero, ten jezdil šampionát MS-Supersport 2019.

V loňském roce pilotoval motocykl stáje Kawasaki ZX-10RR Isaac Vinales, tedy bratranec pilota MotoGP Mavericka Viňalese a skončil v šampionátu na 17. místě, když byl jednou odmávnut v Top-10 a celkem 15x dokázal bodovat.

König se na této TK představil s pravou rukou v sádře, kterou si zranil v Praga Areně při tréninku.

Mladý Čech je tak prvním jezdcem v historii šampionátu, který přestoupí přímo z WSSP300 do WSBK!

Dle Čiháka bude úspěchem, když získá König aspoň jeden jediný bod v šampionátu, Šťovíček je ale názoru, že těch bodů bude více.

Sportovním vzorem mu je aktuální mistr světa WSBK Toprak Razgatlioglu, i na sociálních sítích je dle něho jasně poznat, že je to ten správný «magor».

Smlouva je na jeden rok, bez nějakých konkrétních cílů a Čihák doufá v prodloužení smlouvy na další rok.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama