Reklama

König už má svého týmového kolegu

Jezdec IDM Superbike Vladimir Leonov z Ruska vynechal sezonní premiéru na Sachsenringu, neboť všudy přítomná byrokracie mu nevystavila včas vízum. Při druhém podniku v Oscherslebenu by ale Rus Leonov už neměl chybět.

Vladimir Leonov uzavřel těsně před startem sezóny IDM smlouvu s novým týmem Ducati od Denise Hertrampfa. Ovšem v Moskvě žijící Leonov bude letos startovat v IDM jako občan Spojených Arabských Emirátů a jeho týmovým kolegou bude Čech Oliver König.

Nyní už dostal Vladimir Leonov potřebné vízum. Od začátku války s Ukrajinou závodí tento Rus za svou novou zemi, tedy za Spojené Arabské Emiráty, což odpovídá i platným pravidlům Olympijského výboru.

Teamový šéf Denis Hertrampf je spokojen, že v Oscherslebenu už pojedou o body pro tým Hertrampf - Ducati jak Oliver König, tak i Vladimír Leonov, který předtím absolvoval ještě dodatečný dvoudenní test v rámci Bike Promotion.

A kdo to je vlastně Vladimir Leonov: 37-letý se sice narodil v Donecku na Ukrajině, pak se ale stal Rusem. Zkušený ruský motocyklový závodník absolvoval v letech 2009/2010 celkem 22 závodů Grand Prix v kubaturách 250 ccm a Moto2 (za tým Viessmann Kiefer Racing jako týmový spolujezdec pozdějšího mistra světa Stefana Bradla). V MS Supersport pak v sezónách 2011 až 2015 odjel celkem 33 závodů, k nim přidal ještě 3 starty (2018) v MS-Superbike.

Vloni - tedy 2023 - obsadil Leonov za stejný tým, ale s motocyklem Yamaha YZF-R1M celkově v šampionátu 13. místo (v Oscherslebenu dojel dvakrát v Top-7). 2022 získal dvě pódia, 2021 se umístil v IDM celkově čtvrtý (na stroji Yamaha) - 3x v Top-3; 2020 - pátý v IDM (1x Top-3) - s BMW S 1000 RR.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama