Reklama

Kdo má pravdu? Pedercini nebo West?

Při testech na Phillip Islandu vyšlo najevo, proč Anthony West nemohl vlastně závodit letos za tým Pedercini Racing! Obě strany vedou spolu při o údajně dlužné peníze ze strany Lucia Pederciniho vůči Anthony Westovi.

A o co vlastně šlo? Ve hře je částka 8 000 Euro za cestovní výdaje Anthonyho Westa v minulé sezóně WorldSBK.

Šest závodních víkendů absolvoval vloni v WorldSBK Anthony West za tým Pedercini Kawasaki. Nyní West veřejně prohlásil, že mu Lucio Pedercini nezaplatil všechny účty. Ital naopak Australanovi vyčítá, že ho West přinutil jednat jinak, než zněla domluva.

Přátelství mezi Anthony Westem a týmovým šéfem Lucio Pedercinim je definitivně pryč, důvodem jsou pochopitelně peníze: „Pedercini mně dluží 8000 Euro za cestovní výdaje. Měli jsme domluveno, že budu závodit zadarmo, ale dostanu smlouvu na rok 2017 a navíc mně pokryje moje výdaje“, prohlásil v paddocku Phillip Island Circuit Anthony West.

West závodil za Pedercini Kawasaki v minulé sezóně v Sepangu, Donington Parku, Misanu, Laguna Sece, na Lausitzringu a v Jerezu a dokázal tak, že tým patří mezi jasné uchazeče o umístění v Top-10.

Na rok 2017 vzal ale Pedercini pod smlouvu zkušeného Alexe De Angelise, a West se tak opět ocitnul bez pevné smlouvy. Pokolikáté už? Na domácí trati na Phillip Islandu ho uvidíme s wild card v kubatuře WorldSSP s privátním motocyklem Yamaha R6.

„Po závodě v Jerezu jsem žádal Pederciniho, aby mě zaplatil moje výdaje. Od té doby jsem s ním nebyl v kontaktu, dva měsíce se mnou nemluvil. V Kataru jel místo mě Leon Haslam. Nyní jsem informoval Dornu a Pedercinimu řekl, že za mě bude advokát. To mu trochu znepříjemnilo situaci, polovinu z 8000 Euro nyní zaplatil. Je mně ale stále dlužný 4000 – do zítřka jsem mu dal Deadline. Jinak bude mít problémy. Dorna ví o Deadline, já jsem E-mail přeposlal dále a vše v něm vysvětlil. Pedercini to nechce zaplatit a říká, že mně peníze převede, až se vrátí domů do Itálie. Ale on mně lže přímo do očí. Já jsem si ale jistý, že advokát je schopen zařídit konfiskaci jeho motocyklů v Austrálii. Nechci ho vidět odejít bez toho, že dluhy vůči mně nezaplatí.“., je názoru Anthony West.

Týmový šéf Lucio Pedercini ale vidí celou situaci poněkud z jiného pohledu: „Co Anthony říká, je a také není pravda. Domluveno bylo, že mu zaplatím cestovní výdaje“, říká 44-letý bývalý jezdec WorldSBK a dlouholetý šéf privátního týmu Lucio Pedercini.

Pedercini je názoru, že ho před závodem v Laguna Sece dostal australský jezdec pod tlak, neboť chtěl výdaje zaplatit dopředu, jinak odmítl do Ameriky přiletět. Pedercini mu musel zaplatit lístek a kvůli tomu, že to byl hodně «vražedný» termín, tak tato letenka stála dvojnásobek. Neměl jsem jinou šanci, jinak bych byl v Laguna Sece bez jezdce. A přímo v USA chtěl West ještě jednou dostat peníze za závodění. Neměl jsem jinou šanci a tak jsem s ním podepsal smlouvu, byl jsem k tomu ale donucen„.

Po Laguna Sece jel West ještě za Pedercini Kawasaki závody na Lausitzringu a v Jerezu – potom se jejich cesty rozešly. “Poslal mně potom výhružný E-mail, že zažiji něco nepěkného, až přiletím do Austrálie. A vyzval mě, abych se s ním potkal na parkovišti. Co je to vlastně za způsob? Chápu, že není spokojený, ale to já nejsem taky. Zaplatil jsem mu více peněz, než mu v současné době dlužím. Od začátku jsme se domluvili, že mu za závodění nebudu platit. Jedná se o 2000 Euro. Uvidíme, co bude dál. Ve smlouvě je napsáno, že eventuální soud se bude konat v Itálii„, dodal Pedercini.

Na otázku, jak bylo předběžně ujednáno, že bude závodit za Pederciniho v roce 2017, vysvětluje italský majitel rodinného týmu následovně: “Ano, je to pravda, že jsem mu slíbil motocykl na letošní rok. Koncem roku jsem měl řadu jednání se sponzory, ale neprobíhalo to optimisticky. Před Vánocemi jsem si dokonce myslel, že pojedeme pouze stocky, tedy ME-STK 1000 a ne WorldSBK, prostě jsem na MS neměl peníze. Měl jsem ale volné místo pro reklamu na kapotáži motocyklu a Alex De Angelis měl zase sponzora - takže mně mohl pomoci. Jen z tohoto důvodu jsem zvolil Alexe, to nemělo s Anthonym vůbec nic společného".



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama