Reklama

Karel Hanika: Tým Freudenberg odvádí dobrou práci

LIVE Z MASECU: Jezdec s wild-card Karel Hanika z týmu Freudenberg obsadil první den tréninků Moto3 při své domácí Grand Prix na Masarykově okruhu 13. místo. V sezonním finále Grand Prix ve Valencii by chtěl český jezdec opět startoval s wild card.

Po závodě na Sachsenringu, kde závodil s wild card Tim Georgi, se tým Freudenberg Racing rozhodl pro další start v Brně.

Potom, co byl Karel Hanika nahrazen v týmu MS-Moto3 Platinum Bay-Real Estate britským jezdcem Dannym Webbem, tak dostal český jezdec další šanci pokračovat v závodění za německý tým Freudenberg Racing v juniorském mistrovství světa. 2013 vyhrál Hanika za Freudenberg šest závodů IDM a také mistrovství Evropy ve španělském Albacete.

Samozřejmě, že při této příležitosti se chce Hanika nabídnout nějakým dobrým výsledkem týmům do MS 2017. Pro jezdce s motocyklem KTM je to tak hodně důležitý víkend: „Ano, to je pravda. Pátek nebyl pro mě a pro tým rozhodně špatný, ba naopak. Udělali jsme několik změn proti poslednímu testu před třemi týdny v Mostě. Tam jsem ale jezdil pouze jeden den, takže mně chybí kilometry proti ostatním jezdcům. Udělali jsme už určitý pokrok, ale v sobotu musíme ještě nějaké problémy vyřešit. Základní nastavení funguje opravdu dobře. Můj tým odvádí opravdu skvělou práci. Jsem opravdu rád, že s nimi mohu spolupracovat.“, zhodnotil první den 20letý Brňan, který dominoval seriálu Red Bull Rookies Cupu 2013 a dodal: „Doufám, že výsledková očekávání od fanoušků nejsou moc vysoká, neboť jsem opravdu jezdec s wild-card. Mám radost, že jsem dostal tuto šanci, a myslím si, že jsem schopen zajet dobrý výsledek. V pátek jsme skončili v Top-15, což byl velmi dobrý den. Důležitější ale bude sobota, a ještě více neděle. V kubatuře Moto3 se ale nedá předpokládat, jak se závod vyvine.“

„Chtěli bychom ještě jednou startovat letos s wild card, ale není to zatím vůbec jisté.“, dodal závěrem Hanika.

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama