Reklama

Jorge Navarro pojede jak WorldSSP, tak ME Moto2

Kromě svého angažmá v týmu Triumph Wepol Racing v mistrovství světa supersportů 2024 bude Jorge Navarro soutěžit také v letošním mistrovství Evropy Moto2. Dvanáct závodních víkendů v šampionátu WorldSSP je totiž pro Španěla prostě málo.

Po solidní debutové sezóně v mistrovství světa supersportů - 2023 - s Ten Kate Yamaha (sedmý v mistrovství světa, jedno pódium) podepsal Jorge Navarro na začátku prosince pro rok 2024 smlouvu s nově vytvořeným českým týmem WPR Wepol Racing, který se rozhodl používat stroj Triumph Street Triple 765 RS. Osmadvacetiletý Španěl víceméně věděl, do čeho jde, protože tříválcový motor zná z mistrovství světa Moto2, kde je Triumph od roku 2019 dodavatelem jednotných motorů. Při zahájení sezóny v Austrálii dosáhl Navarro nejlepšího individuálního výsledku tohoto britského výrobce, když v prvním závodě skončil sedmý.

Mistrovství světa supersportů 2024 však není jeho jediným závazkem: souběžně se světovým šampionátem souvisejícím se seriálem se Navarro účastní také mistrovství Evropy Moto2 s týmem Forward Racing. „Tuto nabídku jsem dostal kolem Vánoc. Přemýšlel jsem o tom a viděl jsem více výhod než nevýhod. Pomáhá mi to zlepšit můj výkon,“ řekl Navarro na téma závodění v šampionátu ME-Moto2. „Pro mě je to dobrá příležitost pokračovat v závodění. V MS-Supersport máme méně závodů než předtím v MS-Moto2 a to mi chybí, takže tento šampionát je pro mě dobrým řešením. Dělám to, co mě baví.„

Kalendář mistrovství světa supersportů 2024 zahrnuje dvanáct závodních mítinků se dvěma jízdami, zatímco letošní mistrovství světa Moto2 se skládá z 21 podniků! Kalendář mistrovství Evropy Moto2 pak pokrývá zvládnutelných sedm víkendů.

“Kvůli konfliktům v plánování s mistrovstvím světa Supersportů nebudu mít čas na všechna data, takže plánujeme nějaké divoké karty,„ prozradil pilot Triumphu. „Jsem opravdu rád, že mohu zahájit tento projekt s týmem Forward. Na jednu stranu mohu přispět svými zkušenostmi a pomoci s vývojem motorky, na druhou stranu dostanu možnost jezdit na motocyklu Moto2, což je moje největší přání. Zda se jednoho dne vrátím do Moto2, si každý může domyslet. Momentálně se soustředím na mistrovství světa supersportů.“

Ve skutečnosti Navarro vynechá pouze první závodní víkend sezóny ME-Moto2 v Misanu, protože šampionát WorldSSP v Assenu se koná během stejného víkendu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama