Reklama

John McPhee pojede šampionát WorldSSP

Jelikož je John McPhee už pro závodění v Grand Prix Moto3 příliš starý (14. července 2023 mu bude 29 let, a limit je 28 let), tak musel skotský jezdec změnit kubaturu. A jelikož v Moto2 se žádná možnost nenabízela, tak pochopitelně zbývala pouze kubatura WorldSSP.

John McPhee a jeho manažer Michael Laverty se už od září pokoušeli získat získat místo v týmu Dynavolt Triumph, tam ale dostali přednost Niki Tuuli a Harry Truelove.

McPhee debutoval v šampionátu Grand Prix ve Valencii 2010 pochopitelně v kubatuře 125 ccm, od roku 2013 se stal stabilním pilotem Moto3, tedy v «lightweight» a nástupnické kubatuře 125-tek.

Postupně vystřídal motocykly čtyř různých značek (Honda, Peugeot, KTM a Husqvarna) na kterých získal celkem 16 pódiových umístění; z toho čtyřikrát byl odmávnut v cíli jako vítěz.

Poslední vítězství získal za tým Petera Öttla v Sepangu 2022. za ním skončil jeho týmový kolega Ayumu Sasaki. V tomto závodě odstartoval z P22 na startovním roštu, během prvního kola se dostal do Top-5.

Rookie prostřední kubatury motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým je těsně před podepsáním smlouvy s Puccetti Racing, za který bude závodit za úplně novou část týmu pod jiným názvem a s novým sponzorem.

Je to velké překvapení, jelikož Manuel Puccetti se chtěl původně soustředit na jediný motocykl v šampionátu WSSP, který bude pilotovat Can Öncü. Možná to bude něco podobného jako v případě MotoZoo týmu, který italský manažer provozuje jako juniorský tým, za který je odpovědný rovněž technicky-

Mimochodem: Dnes bude mít John McPhee svatbu se svou dlouholetou přítelkyní Lauren ve svém skotském místě trvalého bydliště Obanu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama