Reklama

Jeffrey Buis místo Michele Fabrizia

Předčasné ukončení sezóny, možná i celé kariéry, Michele Fabrizia uvolnilo v týmu GAP Motozoo Racing místo pro mladé talentované jezdce. Minimálně v Argentině bude v šampionátu MS-Supersport debutovat ex-mistr světa kubatury SSP 300 Jeffrey Buis.

Po sportovní stránce může tým GAP Motozoo Racing ukončení závodění Michele Fabrizia bezproblémově zkousnout. Tak spontánní, jak se 37-letý v zimě rozhodl ke comebacku, tak nyní po tragické smrti Deana Berty-Vinalese v Jerezu, bylo jeho nynější rozhodnutí. Ovšem s pouhými šesti body v 15 závodech rozhodně Fabrizio nenavázal na své předchozí výkony.

Uvolněný motocykl svěřil týmový šéf Fabio Uccelli při závodech v Portimão lokalmatadorovi Pedro Nuno Romero Barbosovi, ale to bylo nad síly 21-letého Portugalce; obsadil 25. místo v sobotním závodě a ve druhém, tedy nedělním, jel na P25 a v předposledním kole vzdal.

Pro zámořský závod v San Juan Villicum/Argentina se Uccelli dohodl s hodně slibným jezdcem: Motocykl Kawasaki ZX-6R bude pilotovat mistr světa 2020 v kubatuře MS-Supersport Jeffrey Buis. Tento Nizozemec v právě skončené sezóně třikrát vyhrál a celkem 5x stál na stupních vítězů.

Pro 19-letého jezdce to bude debut v této kubatuře. Ovšem ne jeho první svezení s motocyklem o objemu 600 ccm. Buis mnohokrát s tímto silným motocyklem ZX-6R trénoval, neboť takový přestup v jeho kariéře byl už delší dobu plánován. Jako hostující pilot závodil v IDM-Supersport v Assenu a v obou závodech se umístil v Top-10.

Ovšem na okruhu San Juan Villicum pojede poprvé.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama