Reklama

James Cowton zahynul při Southern 100

Neuplynul ani týden a po Williamu Dunlopovi zahynul ve čtvrtek při závodě «600 Challenge Race» Southern 100 při hromadné havárii 4 jezdců 26-letý James Cowton. Závod se konal na okruhu Billown Circuit ležícím na jihu Isle of Man.

V hromadné havárii vedoucí skupiny se rovněž těžce zranil z Tourist Trophy známý Ivan Lintin, jehož stav je kritický. Havárie se stala v úseku Stadium Corner a zapleteni do ni byli i Jamie Coward a Mickey Evans.

James Cowton si teprve před několika týdny zapsal svůj největší úspěch, když vyhrál druhý závod North West 200 kubatury Supertwin.

Ivan Lintin patří k absolutní špičce Road Racingu a vyhrál 2015 a 2016 na Tourist Trophy závod kubatury Lightweight, letos dlouho v tomto závodě vedl, ale po technickém defektu musel vzdát a 2017 obsadil 4. místo.

Při prvním tréninku na závod Southern 100 - stalo se to v úterý na okruhu Billown Circuit - těžce havaroval 28-letý Tom Robinson, byl transportován do nemocnice v Douglasu a jeho stav je kritický.

Rovněž zdravotní stav při tréninku na Tourist Trophy zraněného 36-letého Steve Mercera - je hospitalizován v nemocnici v Liverpoolu - se bohužel nezměnil k lepšímu a je stále kritický, především kvůli jeho těžkému pohmoždění hlavy.

Aby jste si udělali představu, na jakých okruzích se zde třeba závodí, tak Vám přinášíme snímek ze závodu Skerries 100, kde zahynul před týdnem William Dunlop:

skkeries



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama